Apple werkt aan spiraalvormig alternatief voor Cover Flow

Apple werkt aan een spiraalvormig alternatief voor Cover Flow. Daarmee kun je door artiesten, afspeellijsten en genres bladeren, in een ronddraaiende interface.

cover flow spiraalCover Flow is een manier om door albumhoezen te bladeren, die Apple in iTunes en op de iPhone heeft ingevoerd. Maar er wordt gewerkt aan een alternatief. Afgelopen september gaf Apple al een voorproefje op deze spiraalinterface; nu is er meer informatie bekend dankzij een patentaanvraag. De interface werkt met standaard en Multi-Touchschermen, waaronder de iPad en OS X Lion, dat volgende zomer uitkomt. De uitdaging waar Apple voor staat is dat er steeds meer informatie op een scherm moet worden vertoond.


Die informatie moet dan ook nog op een aantrekkelijke manier in beeld verschijnen. Lijstjes en iconen zijn de gangbare manier om te presenteren, maar voldoen niet altijd aan alle wensen. Bij de spiraalinterface krijg je een icoontjes te zien in een spiraal, die de gehele afspeellijst of een bepaald genre voorstelt. Je kunt met deze spiraal ook de afspeellijst bewerken door de icoontjes te verschuiven of te selecteren.

spiraal cover art

Naast deze spiraal denkt Apple ook aan een interface in v-vorm of eentje die lijkt op de weergave van Time Machine. Ze zijn ook geschikt voor iOS-apparaten, zoals de iPhone en iPod touch. De patentnummers waarin deze interface beschreven worden zijn 20100318908 en 20100318928, met Michael Neuman en William Bachman als uitvinders. De patenten werden voor het eerst in het tweede kwartaal van 2009 ingediend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 december 2010 om 15:47
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.