Maily: mailen voor kinderen met Nederlands-Belgische app

De Nederlands-Belgische iPad-app Maily geeft kinderen een eigen mailprogramma waarmee ze tekeningen en foto's kunnen versturen naar familie en vrienden. Die hebben helaas wel een account nodig om mails te beantwoorden.

Maily mail-app voor kinderenNiet schrijven, maar tekenen! En geen cc’s, bcc’s, doorsturen en een adressenbestand, maar gewoon een portretfoto drukken om te verzenden! Maily is een nieuwe applicatie voor de iPad met een leuke insteek: het is een mailprogramma voor de kleintjes. De gratis app laat kinderen uitgebreid tekenen, stempelen en foto’s maken om per mail te versturen. Ontvangers krijgen de mail met een link naar een site waarop ze een antwoord kunnen geven en op een net zo creatieve manier iets terug kunnen sturen.


Maily inbox conversatieMaily is ontwikkeld door de Belgen Tom Galle en Raphael Halberthal, in samenwerking met FONK uit Amsterdam. Dat bureau is bekend van de iPawn-spellen die ze eerder voor spellenmaker Jumbo uitbracht voor de iPad. De nieuwe applicatie heeft geen spelelement, maar speels is ie zeker.

Nadat je via een e-mailadres of Facebook-account een virtueel mailaccount hebt aangemaakt voor de kleine, kan je meteen een foto toevoegen van de jonge gebruiker en van degene die het account heeft opgezet. Daarbij vul je zelf in hoe het kind je noemt en de voor- en achternaam van de gebruiker. Dat is alle moeite die het kost om op het eerste lege tekenvel te stuiten, met grote knoppen en een set gereedschappen om mee aan de slag te gaan. Zo kan er in een veelvoud aan kleuren met potlood getekend worden, zijn er net zoveel kwasten voorhanden en zijn er verschillende stempels met vormen die in beeld geplaatst kunnen worden. Ook kan er ter plekke een foto worden geschoten, die nadien net zo makkelijk is te verplaatsen, vergroten en te roteren als de rest. Tenslotte is er de keuze uit een grote stapel achtergronden en achtergrondkleuren, die vaak al van zichzelf wat kinderlijk zijn getekend.

Maily verzenden van e-mailIn beeld staan dan nog twee onbesproken knoppen: met de gele tekstballon linksboven, ga je naar de inbox en zie je nieuw binnengekomen antwoorden. Met de envelop rechts, kan je de foto’s van personen drukken om de nieuwe mail naar te versturen. Het envelopje onderin beeld verstuurt de mail dan definitief.

En daar, buiten de app zelf, wordt Maily onhandig. Ontvangers moeten namelijk een account op de dienst hebben om antwoorden te kunnen versturen. De website waarnaar de mail linkt, geeft echter alleen de mogelijkheid om in te loggen. Je moet er dus voor zorgen dat de ontvangers eerst een account op jouw (of hun eigen) iPad aanmaken. In het Parent Dashboard van Maily kan je vervolgens nieuwe contactpersonen toevoegen voor je kind. Bij het invullen van een mailadres dat bij Maily geregistreerd staat, heb je meteen de keuze de contactpersoon of diens kind toe te voegen aan de lijst. Terugmailen zonder account was natuurlijk veel eenvoudiger geweest.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Toch is de in het Engels uitgevoerde applicatie een erg goed initiatief. Zeker voor de gebruiker, het kind, is Maily een eenvoudig te begrijpen en leuke manier om te communiceren. Na de verzending kunnen uitgewisselde tekeningen nog steeds groot in beeld bekeken worden en de app moet eerst opgestart worden voordat er een melding komt dat er een nieuwe mail is, zodat je niet constant je iPad kwijt bent in afwachting van een pushmelding. Met een gestroomlijndere ervaring voor iPad-loze gebruikers, kan de app nog een stuk beter worden.

Downloaden: Maily (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.