‘Apple haast zich met strengere App Store, deadline op 31 maart’

Apple haast zich met de ontwikkeling van een strengere App Store in verband met in-app aankoop-problemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

In-app-aankopenIn een race tegen de klok probeert Apple de App Store strenger om te laten gaan met in-app aankopen. Eerder dit jaar schikte Apple met de Amerikaanse Federal Trade Commission in een zaak rond in-app aankopen. Volgens de regeringsinstantie is het te makkelijk voor kinderen om in-app aankopen te maken en is het lastig zo’n foutieve aankoop terug te draaien. Apple moet daarom voor 31 maart veiligheidsmaatregelen in de App Store integreren. Dit blijkt alleen meer werk dan gedacht.

Volgens de schikking moet Apple ervoor zorgen dat een gerbuiker altijd toestemming moet geven voor het maken van een in-app aankoop. Daarnaast moet het mogelijk zijn om een aankoop op ieder moment terug te trekken. De maatregelen zorgen er waarschijnlijk voor dat je binnenkort niet langer standaard zonder wachtwoord in-app aankopen kunt maken. Op het moment hoef je een Apple ID-wachtwoord niet in te vullen als je de afgelopen 15 minuten al bent ingelogd. Apple kan het wellicht mogelijk maken de oude wachtwoordoptie beschikbaar te stellen via een speciale instelling.

Een bron van ZDNet stelt dat Apple er moeite heeft om de deadline van 31 maart te halen. Hoewel de veranderingen klein lijken, moet Apple grote veranderingen in iOS en iTunes maken om dit voor elkaar te krijgen. Onder andere de inmiddels verouderde iTunes-code moet flink onder handen worden genomen.

Apple wil de App Store-veranderingen in iOS 7.1 introduceren, aldus de bron. De huidige problemen zijn daarom mogelijk de reden waarom iOS 7.1 zo lang op zich laat wachten: Apple lijkt er langer over te doen om de gewenste veranderingen rond te krijgen, waardoor de iOS-update ook langer op zich laat wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.