Steve Jobs bevestigt verdwijnen fysieke rotatieschakelaar in iOS 4.2

Steve Jobs bevestigt in een e-mailwisseling het verdwijnen van een fysieke knop om de oriëntatie van de iPad te vergrendelen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4.2 oriëntatieMet de komst van de eerste beta van iOS 4.2 voor de iPad wachtte de meeste mensen een onaangename verrassing: de schuifknop aan de zijkant van de iPad om de oriëntatie van het scherm — in landschap- of portretweergave — te vergrendelen bleek opeens een mute-knop zijn geworden. Inmiddels zijn we drie beta’s verder, volgt naar verwachting aankomende week de vierde, maar de knop is nog steeds een mute-knop. Als het aan Apple-topman Steve Jobs ligt, blijft dat ook zo.


Lezer Robert van 9to5Mac trok de stoute schoenen aan en stuurde Steve Jobs een mailtje met daarin zijn vraag:

In IOS 4.2 for iPad is the switch on the side going to be the mute and not screen orientation lock from now on?

In een zeer korte reactie, zoals we van hem gewend zijn, bevestigde Jobs de wijziging:

Yep.

Sent from my iPhone

Aanvankelijk was de knop ook bedoeld als mute-knop, maar werd later omgedoopt tot rotatieschakelaar. En vanaf iOS 4.2 dus weer terug naar mute-knop. De mogelijkheid om de schermoriëntatie te vergrendelen is vanaf dan opgenomen in de software en te activeren door twee keer achter elkaar op de homeknop te drukken, het dock dat dan verschijnt naar links te swipen en dan te tappen op de meest rechtse knop met het cirkelvormige pijltje.

Robert stelde Jobs vervolgens de vraag of men het dan optioneel kon maken. Hoewel het technisch mogelijk is, gaat Apple die mogelijkheid niet bieden, Jobs reageerde namelijk met een korte ‘nee’. De knop blijft dus een mute-knop, zoals bij de iPhone. De definitieve versie van iOS 4.2 zal in november voor de iPhone, iPod touch en iPad beschikbaar komen.

Disclaimer: de echtheid van dergelijke Steve Jobs-mailtjes is niet 100% gegarandeerd.

Reacties: 70 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.