Vodafone brengt in Duitsland ook gratis iPhone-navigatie uit

Vodafone heeft in Duitsland gratis navigatiesoftware voor de iPhone uitgebracht, in navolging van T-Mobile. Ook in Nederland? Leverancier Telmap heeft wel dekking in de Benelux.

vodafone find and goOpmerkelijke ontwikkelingen in Duitsland: nu de iPhone-markt daar gelijktijdig met de Nederlandse markt opengaat, zoeken de operators manieren om zich te onderscheiden. In Nederland én Duitsland biedt T-Mobile al gratis navigatiesoftware aan onder de naam Navigon Select. Maar operator Vodafone gaat ook in Duitsland een gratis navigatie-app aanbieden, zo schrijft de website iPhone-ticker. Onder de naam Vodafone Find&Go hebben ze een speciale uitvoering van de Telmap Navigator laten ontwikkelen, waar ze hun eigen merknaam op hebben geplakt. Binnenkort ook in Nederland? Dat zou zomaar kunnen, want Telmap heeft ook dekking in de Benelux.

De gratis navigatiesoftware is bedoeld voor abonnees van Vodafone maar werkt op een andere manier als de oplossing van T-Mobile. De software werkt offboard, dus de kaarten staan niet lokaal op je toestel maar op een server. Je moet dus met internet verbonden zijn om te kunnen navigeren. Dat heeft nadelen, maar bij incidenteel gebruik kan het aantrekkelijker zijn dan de oplossing van T-Mobile, waarbij de applicatie ruim 1,5 GB opslagruimte in beslag neemt, ook als je de Europakaarten niet aanschaft. Vodafone Find&Go is geschikt voor auto’s en voetgangers, geeft gesproken aanwijzingen, toont 3D-kaarten en bevat ook nuttige plaatsen zoals restaurants, hotels en pinautomaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2010, 22:50
Categorie Providers
Onderwerpen duitsland, Navigatie, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.