Reacties voor: Steve Jobs bevestigt verdwijnen fysieke rotatieschakelaar in iOS 4.2

Steve Jobs bevestigt in een e-mailwisseling het verdwijnen van een fysieke knop om de oriëntatie van de iPad te vergrendelen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 70 reacties

  1. verdraaid.

  2. damn.. vind die knop juist net zo handig.
    dan maar via een hack weer terug veranderen..

  3. Slecht. Heel erg slecht.

    Geef ons dan tenminste de optie wat je met die knop kan..

  4. Lang leve Cydia! 😉

    Echt een domme zet om er weer een mute-switch van te maken!

  5. Ik heb die knop nog nooit gebruikt eigenlijk.
    En zal dat als mute-knop waarschijnlijk ook niet gaan doen.

    Hoe minder knoppen hoe beter. En van mij mag hij helemaal weg.

  6. Idd. Geef de gebruiker de keus. Ik vind het verdomde handig. Zeker als je er mee in bed ligt 😉

  7. Goeie zet van Apple, via de software kan je gewoon je scherm vastzetten. Ik vond het ronduit omslachtig dat ik steeds het volume met die knopjes uit moest zetten, top!

  8. @Stephan: je kan toch gewoon het geluid af zetten door de geluidsknop ingedrukt te houden
    Jobs is een steenezel, al bracht hem (ons) dat meer op dan dat hij eraan verloor

  9. Origineel geplaatst door Stephan
    Goeie zet van Apple, via de software kan je gewoon je scherm vastzetten. Ik vond het ronduit omslachtig dat ik steeds het volume met die knopjes uit moest zetten, top!

    Mee eens.

  10. Lang leve activator.

  11. Dju die knop was zo handig daarom dat ik ook ging ipadden

  12. gwn met ifile ( jailbreak ) even wat veranderen…
    moet te doen zijn toch?

  13. ‘t ‘s geen MP3 speler maar een media apparaat, ik vond persoonlijk de screen-lock switch juist erg handig.. spijtig.

  14. Nog nooit een apple product gejailbreaked , dit word de eerste.

  15. Ik zou wel een knop willen om het touch gedeelte uit te zetten. Weleens uitgebreid een foto of website samen met iemand bekeken en dan dingen proberen aan te wijzen?

  16. Kom op zeg, doe dan op zn minst nog een optie voor: of of bij de instellingen…

    Dan maar een tweak:)

  17. Wat moet je met een mute knop op een iPad?
    Voor een iPhone kan ik me er iets bij voorstellen…..
    mmmmm echt heel erg jammer! toch maar jailbreaken dan weer….

  18. Origineel geplaatst door Stephan
    Goeie zet van Apple, via de software kan je gewoon je scherm vastzetten. Ik vond het ronduit omslachtig dat ik steeds het volume met die knopjes uit moest zetten, top!

    Duidelijk dat je nog geen gebruik maakt van 4.2.
    De muteknop werkt netzoals op een iPhone, waar de belsignalen en toetsenbordtikjes worden uitgezet.

    Met de muteknop op de iPad zet je de toetsenbordklikken, en ‘sluit’geluidje en notoficatiegeluidjes uit.. Eeeuh sorry, maar zijn die zo irritant?

  19. Ik vind die vergrendelknop net superhandig in tegenstelling tot een paar kakkers hierboven die blindelings alles slikken wat Steve beslist alsof hij een soort God is. Hij zou beter eens naar zijn klanten luisteren en op zijn minst de optie erin steken om een keuze te kunnen maken in de instellingen ipv altijd zo arrogant te zijn. Jobs moet daarna dan ook niet gaan zagen omdat er veel mensen hun iPad gaan jailbreaken om die functie er terug in te steken. Eigen schuld dikke bult zeggen ze hier toch?

  20. Lijkt mij logisch aangezien de verschillende versies van iOS nu eindelijk worden samengevoegd. Daardoor zal het voor Apple logischer worden om fysieke knoppen op verschillende apparaten dezelfde functie te geven om verwarring van de consument te voorkomen. En zeg nou zelf hoe vaak gebruik je het nou echt? Ik bijna nooit.

  21. Waarom allemaal zo negatief? De functie dat je je scherm kan “locken” verdwijnt niet, alleen de fysieke knop verdwijnt.
    De werking van de iPad wordt gewoon gelijk getrokken met die van de iPhone. Is het niet krom dat je bij het ene apparaat met iOS je geluid met een schakelaar uit zet en de rotatie via de software, en bij het andere apparaat het tegenovergesteld doet?

    Logische keuze naar mijn mening dus 🙂

  22. jullie zijn ook met z’n allen bekend hoe dit bij de iPhone 4 werk, right ?

    de functie blijft bestaan via de multitask optie net als bij iPhone 4. de functie word dus gelijk getrokken: iphone:muteknop, ipad:muteknop, iphone: lock via multitask/ipod control, ipad: lock via multitask/ipod control

    maar inderdaad, de wereld vergaat mensen…..

    @dekon; ga huilen man, je weet duidelijk niet waar je het over hebt, maar ondertussen staat (voor jou) de wereld in brand.

  23. Origineel geplaatst door Joep
    Waarom allemaal zo negatief? De functie dat je je scherm kan “locken” verdwijnt niet, alleen de fysieke knop verdwijnt.
    De werking van de iPad wordt gewoon gelijk getrokken met die van de iPhone. Is het niet krom dat je bij het ene apparaat met iOS je geluid met een schakelaar uit zet en de rotatie via de software, en bij het andere apparaat het tegenovergesteld doet?Logische keuze naar mijn mening dus

    Zelf heb ik er niet bijzonder veel problemen mee, zolang die software matige knop hetzelfde doet als de hardwarematige knop nu. Probeer op een iPhone met iOS4 maar eens een app in landscape te vergrendelen. Dat lukt niet, hij springt terug naar portrait. Hopelijk doen ze dat niet op de iPad

  24. Goede actie! Ik mis die muteknop nu echt. Ik heb trouwens nog nooit iemand horen zeuren over de manier zoals het bij de iPhone gaat, dus waarom nu wel zeuren?

  25. @Bakman
    Hou je bekakte opmerkingen maar voor jezelf.Wakker worden! Jij bent echt niet slimmer dan de rest (‘t is maar dat je het beseft).

  26. @ Igor,

    Inderdaad raar dat je de iPhone niet op landscape kan locken. Maar ik denk dat dit het bewijs is dat het bij de iPad wél kan:

    http://cdn0.mattters.com/photos/photos/5557528/ipad-lock.jpg

  27. Apple wil gewoon de eenheid tussen haar producten terug, en aangezien 4.2 multitasking op de iPad gaat bieden, kun je voortaan via die weg de rotatielock activeren. Nounou, wat een extra moeite… Op de iPhone werkt het perfect.

    (dubbelklik op de homeknop, je swipet met je vinger van links naar rechts en je drukt op de rotatielock-knop)

  28. Jammer dat het wordt veranderd voorspeel iPad als iPhone gebruik ik de knop vrijveel.

    Op de iPad om het scherm vast te zetten en op de iPhone voor het geluid.

    Het uitzetten op mijn iPad doe ik nooit, deze staat bijna altijd hetzelfde terwijl ik juist heel vaak het scherm wil vast zetten. Vooral op de bank of op bed.

    Dat ze er geen keuze van maken in de instellingne. Mute of orientation knop. Achja via cydia zal er vast wel een oplossing komen.

  29. Lijkt me niet meer dan logisch dat die knop gewoon weer een mute knop wordt. Daarvoor is ie ontworpen immers en roteren via de software functie gaat net zo makkelijk. Geluid uitzetten is daarentegen veel omslachtiger geworden. Mijn inziens niet meer dan logisch dit.

  30. Geluid uitzetten op de iPad kan gewoon door de volume down knop 2 seconde in te drukken. Net zo makkelijk als de schakelaar en dan kan de rotatie knop gewoon blijven.

  31. Als ik dit zo lees begrijpen mensen het verkeerd heb ik zo’n idee, de lock functie blijft bestaan, maar komt dan tevoorschijn als je 2x op de home button drukt.

  32. De lock functie wordt wel een stuk minder bruikbaar.

    Ik draai de beta al een poosje en vindt dit erg omslachtig. Eerder kon je de iPad schuin houden en de knop omzetten met 1 hand. Nu moet je het met 2 handen doen omdat je moet dubbelklikken, slepen en de aantikken en de iPad schuin houden.

    De functie is niet verdwenen maar wel een stuk onpraktischer! Hoe moeilijk was het nou voor Apple om daar een optie voor te maken bij de instellingen mute/rotation? Maar ja dit zijn typisch Apple trekjes. De menig van de gebruikers wordt niet altijd gevraag of belangrijk gevonden.

    Ik heb trouwens ook al een paar keer gehad dat het oproepen van de multifunctie dock programma’s laat crashen maar daarvoor is dit natuurlijk ook nog een beta.

  33. UPDATE HEM DAN NIET MENSEN! Lekker makelijk

  34. Ik heb er geen problemen mee, maar dan moet je wel de volume-down button ingedrukt kunnen houden zonder dat ie op mute springt.

  35. De Screen Rotation Lock zit in iOS 4.2 nog gewoon in de multitask bar (dubbelklik op de home-knop en swipe naar links), geen reden om te jailbreaken lijkt me

  36. Origineel geplaatst door Geoffrey
    UPDATE HEM DAN NIET MENSEN! Lekker makelijk

    Zo simpel ligt het uiteraard niet. Die update heeft waarschijnlijk ook nuttige veranderingen.

  37. Laat het niet waar zijn. Ik moet er niet aan denken dat die knop geen rotation lock meer is! Mute werkt perfect door de volume down knop ingedrukt te huoden!

  38. @iMakker: Oh ja en dan om het volume weer op te krikken? Precies! Zoals gezegd goede keuze van Apple 🙂

  39. Ik moet toegeven dat ik hier een beetje van baal. Dit komt omdat ik zelf een mute knop/schuif niet gebruik. Dan denk ik weer je kan toch ook wat langer het knopje volume zachter inhouden?

    Wat mensen zeggen van ‘bij een iPhone is het toch ook geen probleem?’ dan denk ik nee maar op een iPhone gebruik je dat eerder dan op een iPad.
    Dat is dan weer mijn mening

    Maar goed hier kan men jaren over praten maar ieder persoon heeft zo zijn of haar voorkeur toch?

  40. Ja hoor ik wordt toch niet op mijn ipad gebeld? Waarom een mute knop. Ik lees veel in bed en nu moet het door die omslachtige manier zoals op de iphone4. Vind het erg onpraktisch.
    En Camera+ wordt uit de appstore gehaald omdat ze de volume knoppen gebruiken en dit is verwarrend voor de consument. Maar als steve jobs het doet dan moeten we het maar pikken.
    Ik ben een über apple fanboy, maar hier erger ik me enorm aan. Wat een rotstreek.

  41. Prima! Mateloos irritant dat je het volume niet kunt muten en daarna unmuten naar hetzelfde volume. Helaas is iOS 4.2 beta nog niet te JB’en, anders was ik al over…

  42. Ik ben er nog niet uit.. Ik gebruik mijn iPad ook om te bellen en als ik zo iemand in de wacht kan zetten net als met de iPhone is dat wel erg makkelijk. Maar de rotatielock word door mij ook met regelmaat gebruikt. Ik merk vanzelf wel hoe het gaat lopen….

  43. Origineel geplaatst door Florens
    Als ik dit zo lees begrijpen mensen het verkeerd heb ik zo’n idee, de lock functie blijft bestaan, maar komt dan tevoorschijn als je 2x op de home button drukt.

    Ik denk niet dat ik het verkeerd begrijp. Ik denk dat jij de klacht niet snapt! In plaats van een simpele switch moeten we nu een half uur hannessen: 2x home, swipe, tap. Onhandig omslachtig gezeik. En helden als jij die me mijn eigen mening niet gunnen, die kunnen mijn kleding kopen!

  44. Origineel geplaatst door Dekon
    Ik vind die vergrendelknop net superhandig in tegenstelling tot een paar kakkers hierboven die blindelings alles slikken wat Steve beslist alsof hij een soort God is. Hij zou beter eens naar zijn klanten luisteren

    Wat een bullshit zeg!!
    Voor alle apparatuur in huis is er iemand die beslist hoe de werking is. Ik kan mijn Sony led-tv ook niet jailbreaken. Dat dat toevallig met een iPad/iPhone kan is meegenomen. Aan de verkoopcijfers te zien weet ome Steve echt wel wat hij doet.
    Verder, take it or leave it. Simpel, koop je toch niks meer van Apple

  45. Origineel geplaatst door BoilingOil
    In plaats van een simpele switch moeten we nu een half uur hannessen

    1. Altijd in de Ik-vorm praten, het is jouw mening
    2. Een half uur??? 4.2 iOs is officieel nog niet uit dus wacht eerst eens af en ga dan oefenen 😉

  46. euhg…….

    Net zoals de iPhone met iOS 4.1. 2 x homebutton indrukken en voila……multitask-bar komt naar voren. ff naar links scrollen en voila. Lockscreen activeren en de-activeren. iPad word exact het zelfde als de iPhone. Das pas lekker duidelijk!

    C-You
    Rob

  47. Op dezelfde manier als op de iPhone is bijna net zo makkelijk. Wat een gezeur allemaal.

  48. @Chocopinda: Dat is nou juist de reden dat Apple de aanpassing doorvoert. De knop op de iPhone krijgt de zelfde functie als op de iPad – duidelijkheid voor de consument

  49. vind het niet super vervelend, hoop alleen dat de rotation lock niet zo gaar wordt als nu op de iphone. die locked alleen in portrait en nooit in landscape…

  50. ik vind het stom dat je met de lock (software matig) de telefoon niet in landscape kan locken, zo iets stoms.
    Als je hem lockt dan draaid ie terug naar portrait mode, why?? ik lock hem toch juist landscape >.< hopelijk is dit voor de iPad wel gewoon mogelijk..

  51. Hopenlijk voegen ze ook een geavanceerde rekenmachine toe! De calculators in de AppStore zijn het net niet! Ze schieten grafisch ofwel functioneel tekort.

  52. Origineel geplaatst door Job l’Amie
    Lijkt me niet meer dan logisch dat die knop gewoon weer een mute knop wordt. Daarvoor is ie ontworpen immers en roteren via de software functie gaat net zo makkelijk. Geluid uitzetten is daarentegen veel omslachtiger geworden. Mijn inziens niet meer dan logisch dit.

    De muteknop zet het geluid niet uit. Alleen de belsignalen (ontgrendel geluid, toetsenbord geluid en push notification geluid).

    Apple zou op z’n minst de optie morgen geven waarvoor de knop is bedoeld. Op de iPhone vind ik rotatielock eg omslachtig werken (kost echt veel meer tijd dan simpel 1 knopje omzetten en werkt alleen in portrait mode) maar daarop is het begrijpelijk. Een telefoon heeft mute nodig.

    Maar bij een tablet doet een fysieke rotatielock het veel beter en dan via software misschien die belgeluiden uitzetten zou veel beter zijn.

    En de mensen die hierboven zeggen duidelijkheid weten niet waar ze het overhebben en pikken gewoon alles wat Steve doet en zegt want kan iemand mij zeggen hoezo het duidelijk is voor een doodgewone iPad gebruiker als opeens een functie wordt verplaatst en dus opnieuw moeten zoeken? (Want lang niet iedereen heeft dat multitasking van Apple door, en zo wel dan morten ze er vaak nog achterkomen dat ze naar rechts moeten vegen voor iPod controls + rotatielock).

    De ‘simpele’ gebruikers zullen na de update zich afvragen waarom het niet meer mogelijk is om het scherm vast te zetten. En als ze na een tijd Era hter komen dat ze dubbelklik op homeknop moeten doen dan moeten ze, zoals ik al zei, er nog achter komen dat je ook naar rechts moet vegen voordat de controls tevoorschijn komen.

    Het is dat iOS 4.2 zoveel nieuwe functies bevat en dat het zuiniger omgaat met RAM maar anders zou deze update er niet inkomen.

  53. Steve stelt mij teleur: zoals onderzoek heeft uitgewezen wordt de Ipad vooral in bed gebruikt:

    LAAT DUS DIE KNOP MET RUST!!!!!!!

  54. wat is er toch een hoop klein leed op de wereld 😉

  55. Gewoon RUK!

  56. Dit is wel erg voor de mensen die het dus wel gebruiken en dat zijn er toch stiekem heel wat, mij inbegrepen. Ik gebruikte die knop voor als ik een boek aan het lezen was in bed en dan een stijve (nek) kreeg dan lig ik zonder de Ipad te verdraaien…

  57. @Macmiep:

    Origineel geplaatst door Daniel
    Dit is wel erg voor de mensen die het dus wel gebruiken en dat zijn er toch stiekem heel wat, mij inbegrepen. Ik gebruikte die knop voor als ik een boek aan het lezen was in bed en dan een stijve (nek) kreeg dan lig ik zonder de Ipad te verdraaien…

    Maar wat is het punt nu??? Niet gelezen ofzo?
    Home-button 2x induwen, veegje naar rechts en ff vinger op het scherm en we zijn klaar… Zucht!

  58. Wat is daar nou weer dom aan van apple?? Is juist logisch omdat alle andere idevices dezelfde optie hebben en als je de rotatie aan of uit wilt zetten kun je dat net als bij de andere idevices gewoon doen bij de multitasking functie.

  59. Het gaat om het feit dat het knopje voor ons luie mensen fijner is. Klaar. Ik gebruik hem super veel. Toch relaxed. Maar ja. Tijden veranderen.

  60. ik blijf het jammer vinden… Een van de meest gebruikte knopjes op mijn ipad.

  61. “rechtse knop” -> Ik wist niet dat knoppen een politieke voorkeur kunnen hebben.
    Oftewel gaarne artikel aanpassen… “rechter knop”.

  62. Eeh, je mag zelf bepalen of je de update naar 4.2 doet.
    Als je niet aan de muteknop wilt HOEFT het niet.
    Maak gewoon voor jezelf de afweging of dat nadeel opweegt tegen de rest van de voordelen.

  63. Origineel geplaatst door Rutger
    Wat is daar nou weer dom aan van apple?? Is juist logisch omdat alle andere idevices dezelfde optie hebben en als je de rotatie aan of uit wilt zetten kun je dat net als bij de andere idevices gewoon doen bij de multitasking functie.

    Wat kunnen mij al die andere devices boeien??

  64. als de vergrendeling niet locked in landscape (net als bij de iPhone het geval is) dan komt er bij mij geen update in! De mechanische vergrendeling is 100 keer beter vooral als je bedenkt dat landscape het ideale formaat is voor de iPad.

  65. Was niet van plan om mn Ipad te gaan updaten, nu al helemaal niet meer. Laat mij maar lekker met een oudere versie werken. Heb ervaring dat die updates meer slecht dan goed doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.