Netbooks populairder dan iPhones

· Gonny van der Zwaag

Als Apple écht een klapper zou willen maken, moeten ze eindelijk eens de zo langverwachte en vaak voorspelde netbook uitbrengen. apple netbookVolgens cijfers van Gartner en DisplaySearch zijn er in het derde kwartaal 5,6 miljoen netbooks verkocht, tegenover 4,7 miljoen iPhones. Steve Jobs had het niet bij het juiste eind toen hij een paar maanden geleden beweerde “dat er niet veel verkocht worden”. De cijfers laten anders zien, maar vergeet niet dat we appels en peren aan het vergelijken zijn: netbooks zijn een complete productcategorie terwijl het bij de iPhone maar om één specifiek apparaat gaat. Er zullen niet veel mensen zijn die twijfelen tussen een netbook of een iPhone; de behoeften van kopers zijn gewoon verschillend.

De populariteit van de iPhone blijft nog wel even bestaan, denkt Apple-watcher Shaw Wu. Informatie uit de distributie en toeleveringsketen maakt duidelijk dat er een gezonde vraag naar de iPhone bestaat in Europa, de VS en de meeste landen in Azië-Pacific. Wu verwacht dat Apple 6 miljoen iPhones verkoopt in het decemberkwartaal, terwijl andere investeerders schatten dat die cijfers tussen de 5 en 7 miljoen liggen. De meerderheid neigt naar 6 tot 6,5 miljoen.

De iPhone 3G Gift Cards schijnen daarbij een doorslaggevende rol te spelen, maar ze creëren meteen ook een nieuw probleem: veel mensen laten de kadokaart na ontvangst nog een paar weken of maanden liggen, waardoor de omzet pas veel later als ‘iPhone-verkoop’ in de boeken komt.

(En nee, de afbeelding bij dit nieuwsbericht is natuurlijk niet echt)

Via: Macworld

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.