SpringJumps: snel springen naar Springboard-pagina’s (Cydia)

De nieuwe applicatie SpringJumps maakt het mogelijk om snel naar een bepaalde pagina van je Springboard te springen. Maar al die iconen kosten een hoop schermruimte en door de neutrale nummering levert het niet veel profijt op.

SpringJumpsEr zijn soms applicaties die de moeite waard zijn om een jailbreak uit te voeren. Maar er zijn er ook, waarvan je je afvraagt waarom je ze überhaupt zou installeren. SpringJumps is zo’n twijfelgeval. Je kunt standaard op de iPhone vrij snel van de ene naar de andere Springboard-pagina bladeren door op de bolletjes onderaan het scherm te tikken. Wil je naar de derde pagina, dan tik je driemaal op de reeks bolletjes. SpringJumps maakt dat makkelijker door voor elke pagina een apart icoon op het Springboard te plaatsen.

SpringJumpsDat betekent dus dat je 9 iconen erbij krijgt (nul tot en met acht) plus nog een applicatie-icoon voor SpringJumps zelf. Waarschijnlijk zul je al wat applicaties geïnstalleerd hebben, waardoor de SpringJumps-iconen ergens op pagina 5 terechtkomen en je ze handmatig naar pagina 0 of 1 moet slepen. Het idee achter SpringJumps is dat je op icoontjes kunt klikken: tikken op een icoontje met nummer 3 brengt je naar de vierde pagina op je Springboard omdat de eerste pagina het nummer 0 krijgt.

De applicatie zelf bestaat alleen uit een reeks schuifknoppen waarmee je de iconen 0 tot en met 8 kunt in- en uitschakelen. Misschien handig als je alle applicaties per categorie hebt ingedeeld, maar het kost je wel 10 extra ruimtes voor iconen. Voor mensen die chronisch ruimtegebrek hebben op hun Springboard is de applicatie daarom niet geschikt. En voor mensen die maar een paar iconen hebben, is de applicatie helemaal niet nodig. Wat jammer is, is dat je de opdruk van de iconen en de bijschriften niet kan veranderen. Als alle games op pagina 5 staan is het wel zo leuk als je het icoon herkenbaar kunt maken met een speelkaart-icoontje of een ander passend icoontje.

Installeren: in Cydia via BigBoss-repo

SpringJumps   SpringJumps   SpringJumps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2008, 22:49
Categorie iOS
Onderwerpen bigboss, cydia, springboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.