Populaire Apps
Populaire Apps

AppDesigner: iPhone- en Mac-apps maken, zonder kennis van code

· Gonny van der Zwaag

appdesignerAppDesigner is een softwarepakket waarmee bijna iedereen een eigen app kan maken. Vervolgens kun je de app inleveren bij Apple, om te worden aangeboden in de App Store. Het pakket bestond al een tijdje, maar komt nu opnieuw in de belangstelling dankzij het succes van een golf-app, gemaakt door een golfinstructeur die nog nooit een regel code had geschreven. Golfers Guide heeft inmiddels de top 10 sportapps in de Mac App Store bereikt, maar is ook beschikbaar voor iPhone en iPad.

De betreffende golfinstructeur had al langer het idee om een golf-app te maken, maar beschikte niet over de kennis. AppDesigner reikte de tools aan, waarmee je een native iOS-app kunt maken op dezelfde manier waarop je een DVD-video maakt. Binnen 10 dagen stond de app bovenaan de ranglijsten. De maker van Golfer’s Guide koos voor de optie ‘co-design’, waarbij je alleen de mediabestanden hoeft in te leveren. Het bedrijf maakt daarna de app en deelt 50% van de inkomsten met de bedenker. Een andere optie is om zelf met de AppDesigner-software aan de slag te gaan, waarbij je de inkomsten deelt met de aanbieders van AppDesigner. Er is nog een derde optie: eenmalig een bedrag betalen aan AppDeisgner en je eigen Apple Developer Key gebruiken om de app onder je eigen ontwikkelaarsaccount aan te bieden in de App Store.

Bij Golfer’s Guide werd eerst een iPhone- en iPod touch-versie gemaakt. Daarna zagen de makers mogelijkheden om er een Mac-applicatie van te maken en zoals al bleek: ook dat was een succes. Maar zoals met alle oplossingen om zonder kennis apps te maken: tegenover die ene succesvolle bofkont staan natuurlijk ook een hoop verliezers.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.