‘Apple-televisie werkt net als iPhone en iPad met speciale Apple-chip’

De Apple-televisie zal draaien op speciale chips, denkt Digitimes, net als de iPhone en iPad. Het zou kunnen gaan om de A6 of A7 processor.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple televisie wsjDe televisie die Apple volgens de geruchten gaat uitbrengen, zal net als de iPhone en iPad draaien op speciale chips. Er zal geen gebruik worden gemaakt van chips die standaard al verkrijgbaar zijn, zoals die van Intel. Volgens Digitimes, die de afgelopen tijd vaak in het nieuws is met Apple-televisiegeruchten, denkt dat er drie partijen in aanmerking komen om de chips te maken: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Advanced Semiconductor Engineering en Siliconware Precision Industries. Zij zijn met elkaar verwikkeld in een race, wie de chip mag maken.

In de huidige Apple TV, dat geen televisietoestel is maar eerder een settopbox, wordt al de A4-processor van Apple gebruikt. Apple zou al een contract hebben gesloten met TSMC voor de productie van de volgende generaties A6- en A7-processoren voor de iPhone en iPad. Het is mogelijk dat de Apple-televisie er ook op draait. Eerder gingen geluiden dat Samsung de chips zou leveren.

De Apple-televisie zou gemaakt worden door Foxconn, hetzelfde bedrijf dat ook de iPhone, iPad en de meeste andere Apple-apparaten produceert. De hardwarestandaarden zouden in het tweede kwartaal van 2012 moeten zijn afgestemd. Daarna kan massaproductie plaatsvinden. Bij de iPhone en iPad volgt Apple een soortgelijke aanpak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 15:42
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.