Knoppenbalk van iPhone-apps: wat is het beste design?

·

knoppen iphone appBijna alle iPhone-apps hebben onderin het scherm een (vaak zwarte) balk met diverse knoppen. De indeling van die knoppen is heel verschillend en de icoontjes die erop staan, maken soms goed duidelijke welke functie er wordt bedoeld, al zijn er ook ontwikkelaars die de plank volledig misslaan. Maar hoe moet het precies? De Zweedse designer Petter Silfver heeft zich over de knoppenbalk van iPhone-apps gebogen en geeft zijn mening in een blogposting op Significant Pixels. Petter geeft ook tips over ontwikkelaars die nog twijfelen of ze wel de juiste knoppenbalk hebben gemaakt.

Om de balk overzichtelijk te houden, moet je bijvoorbeeld niet meer dan 5 menuknoppen opnemen. Ook moeten opschrift en icoontje goed bij elkaar passen. En er moet sprake zijn van consistentie. Originaliteit is niet altijd gewenst. Als je een favorietenknop wilt gebruiken, is het bijvoorbeeld slim om een knop met sterretje te kiezen. Petter geeft diverse voorbeelden en legt ook uit hoe het niet moet, met de app Color als afschrikwekkend voorbeeld.

Meer info: Significant Pixels

Door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het pas verschenen boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in januari dagelijks over een andere sport- of gezondheidsapp op Fithacking.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.