Waarom de iPad 2-dock zo zwaar is

De dock van de iPad 2 is zwaarder geworden. En als je binnenin de dock kijkt, blijkt dat te worden veroorzaakt door een zware metalen plaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad 2 dockEen dock voor de iPad moet stevig genoeg zijn om te voorkomen dat ‘ie omvalt. Voor de eerste generatie iPad bracht Apple al een speciale dock op de markt. Bij de iPad 2 was het blijkbaar nodig om weer een nieuwe dock te ontwikkelen, die gek genoeg zwaarder is dan z’n voorganger. Waarom eigenlijk? iLounge besloot op onderzoek uit te gaan en ontdekte een extra dikke metalen plaat, die de dock aanmerkelijk zwaarder maakt. Apple vult z’n docks dus niet met zand of beton, zoals je misschien had gedacht.

Alle nieuwe iPad-docks bevatten een metalen plaat met de tekst ‘Zinc-3’ waardoor ze robuuster zijn dan je op het eerste gezicht zou afleiden uit het plastic uiterlijk. De nieuwe iPad-dock is trouwens ook geschikt voor de eerste generatie iPad en dus de beste koop als je van plan was een officiële dock van Apple aan te schaffen. De nieuwe iPad 2-dock is helaas ongeschikt voor de originele iPad.

Het iLounge-team was bijna een uur bezig om de dock open te breken. De oude iPad-dock bevatte diverse schroefjes, die met lijm waren bedekt. Bij de nieuwe iPad-dock zijn die vervangen door gesmolten plastic ‘donuts’. Elke dock heeft de gebruikelijke dock connector, een circuitplaatje en een kabel die naar de achterkant loopt.

Te koop bij: Apple Store (€29)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2011, 12:25
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen dock, iCulture forum, ipad, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.