iPhone opladen met usb-kabel of netbook-batterij

·

x-power 1Er zijn heel wat manieren om je iPhone op te laden: via het stopcontact, een externe batterij, een designerdock op je bureau, een usb-kabel of… de batterij van een netbook.

notebook-batterijLaten we beginnen met de usb-kabel: de X-Power 1 is een kabeltje met halverwege een oplaadbare batterij. Dat scheelt weer een extra hulpstuk meenemen: als je je synchronisatiekabeltje op zak steekt, heb je altijd een externe batterij achter de hand. Het handige is ook, dat je nooit vergeet om de reservebatterij op te laden, want dat gebeurt automatisch zodra je je iPhone aansluit om te synchroniseren. Zo’n kabel levert volgens de leverancier 4,5 uur extra spreektijd (via 3G), 270 uur standbytijd, 20 uur audio luisteren en 6 uur videokijken op. De kabel is verkrijgbaar in lengtes van 6, 20 en 30 inch.

Een heel andere manier om je iPhone op te laden, is via de batterij van een oude netbook. Op de foto hieronder is de batterij van de MSI Wind gebruikt om de iPhone via een usb-poort aan te sluiten. Het opladen van een iPhone 3G duurde 2:22 uur en daarmee was de batterij van de MSI Wind nog maar voor de helft leeggeraakt. Je kunt ook andere apparaten opladen via de 12 Volts-aansluiting.

Meer info: Gizmodo

Liever een andere oplaadmethode? Bekijk dan eens de subcategorie ‘Batterij’ in onze iPhoneclub Accessoireshop.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

26 reacties

 1. door Lars

  Zo’n kabel levert 4,5 uur extra spreektijd (via 3G), 270 uur standbytijd, 20 uur audio luisteren en 6 uur videokijken op. De kabel is verkrijgbaar in lengtes van 6, 20 en 30 inch.

  Kritisch blijven he iPhoneclub, die getallen geloof je toch zelf niet voor dat minieme blokje dat in die kabel hangt ;) Het alternatief is dat een langwerpig blok op de kopse kant is gefotografeerd, wat ook niet echt vertrouwen wekt in de fabrikant…

 2. door ronaldoo

  als ik de bijgeleverde cabel van me iphone 3g in me mac book steek laad deze mijn iphone ook op ook al is de mac book niet via het stopcontact aangesloten op netspanning en neemt hij ook de stroom van de batterij

 3. door Liquid2ubstanc3

  Ik zat al te kijken naar die usbpoort op de accu van mn msi wind, maar nergens te vinden. Kijk ik naar de link van Gizmodo en blijkt het om een hack te gaan, dus niet standaard zoals dit artikel doet overkomen.

 4. door V

  Is deze kabel al ergens te koop? ik kan hem nergens vinden ook niet op de officiele website..

 5. door Wes.

  Die x1 is intressant…

 6. door eajunk

  Mijn PS3 doet het ook prima ;-)

 7. door Erwin

  @eajunk:

  Want jij hebt je ps3 altijd en overal bij je?

 8. door Felix

  Origineel geplaatst door Liquid2ubstanc3
  Ik zat al te kijken naar die usbpoort op de accu van mn msi wind, maar nergens te vinden. Kijk ik naar de link van Gizmodo en blijkt het om een hack te gaan, dus niet standaard zoals dit artikel doet overkomen.

  Het zou ook een beetje vreemd zijn als daar standaard een USB poort zou zitten he :P
  (Wel handig though)

 9. door Eddy

  Ik heb een usb aansluiting gemaakt op mijn scooter…dus tijdens navigeren wordt mijn iphone mooi opgeladen :)

 10. door chocopinda

  Ik haal de dag altijd en als ik thuis kom laad ik hem maar gewoon ergens op. Of gewoon in de auto op de usb van de radio…. Nergens voor nodig zoon Hack :P Maar die kerel is wel goed. DAt lichtjes ding heeft hij vast ook zelf gemaakt

 11. door xynetor

  Dit zet me aan het denken.

  Ik heb nog een oude Portable DVD Speler ergens liggen.
  Dus dat wordt lekker solderen :P

  En dat doet me aan nog meer denken Extern scherm :P

 12. door Hendrik-jan

  Net zoals velen hier heb ik een 3g van de 1e releasedag in nederland via t-mobile. Nu is deze dus ruim een jaartje oud en je raad het al…ineens gaat de accu nog maar 2 uurtjes mee en is de iPhone helemaal dood. Iemand anders daar ook problemen mee, Apple zelf geeft ook aan dat bij 400 keer opladen het gebeurt is met de accu (schandalig trouwens) en als je elke dag oplaad, wat wel moet met pushmail aan, ben ik dus nu aan de 400 keer begonnen.

 13. door Heijtink

  @Hendrik-jan

  Nergens last van. Ik laad mijn iPhone ook vaak op. Vooral omdat ik niet in de trein wil zitten met een dode iPhone. Dus meer uit voorzorg maatregelen. Maar als ik ‘m op werk niet oplaad kan ik nog rustig 2 internetten aan het eind van de dag. Dan gebruik ik mijn telefoon ook vollop. Als ik thuis ben zit ik altijd verbonden met wifi.

 14. door Kiezel

  Ligt het aan mij over zijn er veel foto’s van het internet verdwenen?

 15. door Dretenvogeleten

  Zeg bestaat er iets voor de fiets in de handel. Koop het direct … liever geen extra kabel of batterij leesleuren

 16. door igadgetman

  Ik heb via eBay (GPS4Less) een externe usb powerbattery aangeschaft. Dit modelletje van U2O heeft 6400mAH vermogen aan boord. Makkelijk om je iPhone 3GS ruim 4-5 keer op te laden. Gaat iedere dag gewoon mee in mijn rugzak. Afmetingen van deze externe backup accu is 10x7x1 cm. Heeft me rond de 60 euro gekost.

 17. door eajunk

  Origineel geplaatst door Erwin
  @eajunk: Want jij hebt je ps3 altijd en overal bij je?

  Wie niet? ;-)

 18. door Klaas

  @Dretenvogeleten:

  ik heb een overdekte ligfiets (alleweder) met een behoorlijk zonnepaneel; twee geschakelde 6 volts akkus van 11 amp; een paar auto sigarettenaanstekers; en een brodithouder voor de iPhone. Helemaal gelukkig mee. Als ik na een klein uurtje op mijn werk ben (30km) is de iPhone meestal wel vol. Met andere woorden: fit blijven door je iPhone op te laden. Wat wil je nog meer! :)

 19. door iphonefreak

  Ik vraag me af ofdat er een beveiliging inzit voor te diep leegtrekken…
  Lipo/lions vinden dat namelijk totaal niet leuk…

 20. door Chris

  Kritisch blijven he iPhoneclub, die getallen geloof je toch zelf niet voor dat minieme blokje dat in die kabel hangt

  Deze batterij is 2500mAh, de afmetingen 18 x 65 x 9 mm, dat is bijna net zo groot als de iPhone-batterij. Een iPhone lijkt wel groot, maar de onderdelen die erin zitten zijn klein, hoor!

 21. door Lars

  @Chris: Kijk nog eens naar het blokje in de foto hierboven, en vergelijk dat met de afmetingen van de USB-plug :)

  Conclusie: het afgebeelde blokje is zeker kleiner dan 18mm (dus dat klopt al niet met de getallen), de 9mm klopt /misschien/, maar de alles bepalende *65mm* staat niet op de foto omdat het ding vanuit een bedrieglijke hoek is gefotografeerd. Het is dus absoluut geen kabel met een batterijtje er in, maar een flink blok met twee kabels er aan. En in die hoedanigheid eigenlijk niets anders dan de barrage aan nood-accu’s die voor wisselgeld te koop zijn bij sites als DX.

  Met “kritisch blijven” bedoel ik dus dat iPhoneclub dit soort charlatans geen gratis reclame zou moeten geven op basis van persberichten die a) niet kloppen, b) de zaken mooier voorstellen dan ze zijn, en c) niets bijzonders voorstellen.

 22. door Chris

  Origineel geplaatst door Lars
  @Chris: Kijk nog eens naar het blokje in de foto hierboven

  De batterij komt er in vier verschillende maten, volgens deze site. Je ziet daar ook een foto met een wat groter blokje (nog niet het grootste dus). De grootste zou het formaat hebben van een USB-stick – als je dat een flink blok noemt, moet je de iPhone wel gigantisch vinden.

 23. door Lars

  @Chris: Het gaat mij er voornamelijk om hoe het er hierboven staat (met een foto van wat een miniem blokje lijkt). Wie op basis hiervan het produkt bestelt is, en dat garandeer ik je 100%, teleurgesteld als het bezorgd wordt. Hetzij in het formaat, hetzij in de capaciteit.

  We zullen zien. Alleen al afgaande op hoe groot de 2000mAh batterijen die ik ken zijn en daaruit volgend dat alle produktfoto’s op een misleidende manier genomen zijn raad ik iedereen af zaken te doen met deze lui. Iemand die niet open en eerlijk is over wat je nu werkelijk koopt is gewoon slecht nieuws.

  En ja, een blok van 65mm dwars op iets dat verkocht wordt als een kabeltje vind ik gigantisch inderdaad :) je bent veel beter af met een losse batterij en een los kabeltje, kun je ook nog eens kiezen wat je wilt meenemen.

 24. door Chris

  Origineel geplaatst door Lars
  En ja, een blok van 65mm dwars op iets dat verkocht wordt als een kabeltje vind ik gigantisch inderdaad

  In alle foto’s is de batterij in de lengte geplaatst, een logische ontwerpkeuze.

 25. door Lars

  @Chris: Welke fotos dan???

  Goed, dit spelletje heeft wel lang genoeg geduurd. Blijkbaar zie je andere foto’s dan ik, maar het enige dat ik kan vinden zijn foto’s waar een miniscuul blokje (geen van de zichtbare dimensies komt maar in de buurt van 65mm) in een kabel is gezet; zie (en ik vraag me echt af waarom je hier zo blind voor bent) de foto bij dit artikel en de foto achter jouw link. De enig logische conclusie is dat de bulk van het ding in de z-richting of dwars op het scherm MOET zitten. Is dat niet zo dan is het volstrekt onmogelijk dat ze de beloofde 2100-2500mAh @ 5V halen en er ook nog wat regelelectronica instoppen.

  Het enige plaatje dat ik kan vinden dat een blok van enigszins de juiste afmetingen heeft is overduidelijk gefotoshopped en staat in Xpower-Datasheet25flash.pdf op de site van de fabrikant – maar behalve de PS gaat het daar ook nog eens om een versie met geheugenkaartlezer.

  Dit is mijn laatste reactie, ik heb echt geen idee waarom je deze dubieuze handel zo hard verdedigt. De enige afbeeldingen die hier te vinden zijn zijn onwaarschijnlijk, oneerlijk en/ of gefotoshopped.

 26. door Chris

  Origineel geplaatst door Lars
  het enige dat ik kan vinden zijn foto’s waar een miniscuul blokje (geen van de zichtbare dimensies komt maar in de buurt van 65mm) in een kabel is gezet

  Ik heb een van die foto’s in Photoshop gezet om eens te meten aan de hand van de bekende breedte van de USB-connector (12 mm) en dan kom ik op een blokje van ongeveer 4 cm lang en 1,8 breed. Even voor de duidelijkheid, ik verdedig niemand, ik keur het alleen af dat je een berichtje van iphoneclub neersabelt aan de hand van veronderstellingen. Wel leuk dat je zo hapt. :-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.