Apple: ‘Jailbreak heeft catastrofale gevolgen voor mobiele netwerken’

Apple beweert dat het jailbreaken van de iPhone grote gevolgen kan hebben. Door wijzigingen in de basebandprocessor kan de software van GSM-masten crashen met catastrofale gevolgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gsm mastJailbreaken kan catastrofale gevolgen hebben voor mobiele netwerken, beweert Apple in een document dat ze bij het US Copyright Office hebben ingediend. Het besturingssysteem van de iPhone wordt gewijzigd tijdens het jailbreaken: die stuurt de basebandprocessor aan, die op zijn beurt de verbinding met de mobiele netwerken regelt.

Wijzigingen in de basebandprocessor (BBP) kan leiden tot defecte telefoons, anonieme communicatie en crashende software van GSM-netwerken. Er wordt zelfs de link gelegd met drugsdealers, die geïnteresseerd zouden zijn in anoniem bellen door het wijzigen van het ECID-nummer (Exclusive Chip Identification-nummer). Dat alles heeft potentieel catastrofale gevolgen, beweert Apple.

Het document is onderdeel van een strijd die tegen de Electronic Frontier Foundation wordt gevoerd. De EFF wil dat er een uitzondering wordt gemaakt op de Digital Millennium Copyright Act (DCMA), zodat jailbreaken in de VS voortaan expliciet is toegestaan. De EFF klaagt ook dat Apple onvoldoende alternatieven voor iTunes toestaat.

Toch heeft Apple zelf ook nog wel wat huiswerk te doen: security-onderzoekers gaan morgenmiddag laten zien hoe je met een simpel SMS-bericht elke iPhone kunt hacken, ongeacht of deze gejailbreakt is of niet. Het zou zelfs mogelijk zijn om op die manier alle iPhones ter wereld over te nemen, schrijft Forbes.

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:25
Categorie Jailbreak
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.