iPad mini en iPad 4 nu te koop in Nederland

·

Samuel Lim iPad miniApple is vanmorgen gestart met de verkoop van de iPad mini en iPad vierde generatie in een aantal landen, waaronder in Nederland en België. Bij de Apple Store in Amsterdam stond er sinds de avond ervoor een kleine rij, die later op de daarop volgende ochtend groeide. De eerste wachtende was Samuel Lim (@slimadvies), die naar huis ging met een witte 32GB iPad mini.

Op onze zustersite iPadclub vind je een uitgebreid verslag van de verkoopstart, met meerdere foto’s.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

23 reacties

 1. door Maarten

  En waarom koop je een roze hoesje ?

 2. door Tom

  Net A Mac gebeld en hebben er eentje aan de kant gelegd. No problem (ipad 4)

 3. door Lesley Declercq

  @Maarten: lekker belangrijk. Misschien zit ie goed in ze vel?

 4. door Dutch Dude

  vanochtend om 8:30 uur langs de BCC in Eindhoven gereden (die waren ook om 8 uur open), en iPad mini gehaald. Elk filiaal heeft er 4 gekregen (2x 16GB en 2x 32GB).

  Mycom heeft ook een beperkte voorraad; online bestellen en in winkel afhalen.

 5. door Lesley

  Ik heb bij mycom ook een 16GB Mini opzij laten zetten. Ik twijfel nog.

 6. door Maarten

  @Lesley Declercq: je hebt helemaal gelijk :)

 7. door Rnbst

  Hallo allemaal. ik begrijp het nu allemaal niet meer. als ik op de website van apple ben, zie ik nieuw!!! ipad met retinadisplay. dat is toch gewoon de ipad 3. want die wilde ik kopen. en nu hoor ik opeens over een ipad 4 ?????

 8. door Olga.p2000

  @Rnbst: iPad4 is iPad3, alleen met nieuwe connector en betere processor (kort samenvattend). Er zijn heel wat mensen op deze website hebben geklaagd dat ze Nieuw iPad gekocht hadden en nu is er iPad4. Sommigen konden nog omruilen.

  Als je nog steeds iPad3 wil, kan je gerust iPad4 kopen. Let op dat je oude accessoires niet kan gebruiken ivm nieuwe connector.

 9. @Rnbst: iPad, iPad 2, The New iPad (iPad 3) en iPad w/ Retina Display (iPad 4).

 10. door GloriouS

  Zou grappig zijn als de nieuwe ipad nog steeds de nieuwe ipad blijft heten, terwijl er nu de ipad 4 is.. :D

 11. door Tom D

  iPad 3 heet echt geen de nieuwe iPad dat was gewoon een aankondiging van hier is ‘de nieuwe iPad’.
  Het is gewoon iPad, iPad 2, iPad (3), iPad (4)

 12. door Gert

  Ben benieuwd naar schermkwaliteit volgens echte iPad mini kopers, dus geen professionele reviewers die al verwend zijn door het scherm van de iPad 3.

 13. door Richard

  Origineel geplaatst door Gert
  Ben benieuwd naar schermkwaliteit volgens echte iPad mini kopers, dus geen professionele reviewers die al verwend zijn door het scherm van de iPad 3.

  Ook al is ie een professionele reviewer, John Gruber heeft gisteren al een stukkie daarover geschreven.

  Belangrijkste quote in deze context:

  If the Mini had a retina display, I’d switch from the iPad 3 in a heartbeat. As it stands, I’m going to switch anyway. Going non-retina is a particularly bitter pill for me, but I like the iPad Mini’s size and weight so much that I’m going to swallow it.

 14. door Beloved

  @Gert: Ik heb hem net bekeken in de Apple Store en ik moet zeggen dat het scherm er behoorlijk mooi uitziet. Ook al ben ik verwend door het retina scherm van de iphone 5, toch vind ik het scherm van de ipad mini meer dan goed genoeg.

  Wat me wel een beetje tegenviel is hoe klein websites worden weergegeven (specifieker: de lettergrootte). Het kan zonder in te zoomen maar ben toch bang dat je vaker in gaat zoomen dan op een normale ipad.

  Desalniettemin vind ik het een no-brainer. Ik heb voor de vergelijking ook maar meteen de ipad 4 bekeken en ik kan je zeggen dat het gewichtsverschil enorm is. Voor mensen die de ipad graag vast houden in de hand is het duidelijk dat je voor de mini moet gaan. De extra kracht van de 4 heb je toch niet nodig (op dit moment, over een paar jaar merk je natuurlijk wel verschil).

 15. door Marciano

  Ik heb vanmorgen toen ik mijn iPad 4 ging halen ff de ipad mini in me handen gehad.
  Ik moet zeggen dat het beeldscherm qua scherpte nog wel mee viel.

  Ik had het minder scherp verwacht.
  En hij is echt licht!

 16. door exandroid

  De Ipad 3 had toch ook al een Retina Display of heb ik dat verkeerd gelezen?

 17. door Dimitri

  @exandroid: de ipad 3 heeft een retina scherm ja..

  Heb je bij de aMac in apeldoorn de ipad mini gezien.. Je merkt meteen dat ie geen retina scherm heeft.. Na mijn ipad 3 scherm is ipad mini wel minder…

 18. door Caspar

  Hoeveel duurder is die iPad 4 vergeleden met de iPad 3? Als alleen de processor iets sneller is (wat je vaak niet eens merkt als je een beetje internet) en de connector is aangepast zie ik geen enkel voordeel..

 19. door zilli

  ipad mini is een faal. Als je in een iphone 4 een retina scherm hebt zou het ook in de mini moeten. Dit is gewoon geldklopperij. Mensen kopen massaal deze en over 3 maanden heb je er eentje met een a6 + retina..

  Ik zou er alleen 1 doen met retina scherm.

 20. door Bart

  Ik ben de iPad 4 gaan halen en ik kan jullie verzekeren dat het verschil qua snelheid echt wel groot is. De iPad mini heb ik ook vastgehad want ik twijfelde, hij is licht maar ben je het scherm van de iPad 3 gewent valt hij wel wat tegen. De grootte van de webpagina’s is inderdaad naar de kleine kant weergegeven. Ik denk dat ik mij moet aansluiten bij de mening van Steve Jobs indertijd. Daarentegen heeft de mini iPad de specs van een iPad 2. Waarom? Simpel, binnenkort de nieuwe chip en het retinascherm en het verkoopt weer.

 21. door Henk

  @zilli: Als de ipad mini een faal is, is de ipad 1 en 2 ook een faal.
  En dat zijn m.i. toch uitstekende producten. Retina op dit kleinere scherm is wat mij betreft enigszins overkill. Dat een iPAD3 en 4 een superieure beeldkwaliteit leveren is waar. Maar die bieden dan ook een resolutie superieur aan (bijna) alle laptops. Om alles daaronder faal te noemen gaat toch iets te ver.

 22. door jee

  ik ben benieuwd hoelang er ‘dom’ wordt meegedaan met deze hause van belachelijke introducties om de 6 maanden. Je wordt toch eccht ‘gepakt’, om nog maar te zwijgen over de misproductie van de mini met slechte schermen. Het wordt weer de weg terug voor Apple als ze zo doorgaan.

 23. door Henk

  Origineel geplaatst door jee
  ik ben benieuwd hoelang er ‘dom’ wordt meegedaan met deze hause van belachelijke introducties om de 6 maanden. Je wordt toch eccht ‘gepakt’, om nog maar te zwijgen over de misproductie van de mini met slechte schermen. Het wordt weer de weg terug voor Apple als ze zo doorgaan.

  Komisch dat je zo negatief bent over de Mini. Ik vind het juist een zeer doordacht product, die ik misschien zou kiezen boven de ipad3 (en 4). Precies groot genoeg dat het nog een echte ipad ervaring oplevert. Klein genoeg om mobile te zijn. Qua resolutie optimaal voor deze grootte zonder gewicht, afmeting, performance en batterijlevensduur geweld aan te doen. En het scherm is in tegenstelling tot menige Samsung met Pentile schermen kleurecht. De Pentile schermen halen de “hogere” resolutie van 720P alleen met Groen. Rood en Blauw moeten het doen met de halve resolutie. (?!)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.