Kono.ai icon

Review: agenda-app Kono.ai stelt voor wanneer je moet afspreken

Wanneer kun je nou eigenlijk het beste met iemand afspreken? Daar wil de agenda-app Kono.ai bij helpen. Door je afspraken, locatie en andere data te scannen, stelt deze app voor wanneer je bijvoorbeeld het beste kunt lunchen of vergaderen. Hoe meer je in de app zet, hoe slimmer hij wordt.

Kono.ai iconAgenda-apps worden steeds slimmer. Waar je vroeger nog zelf moest bedenken waar en wanneer je wil afspreken, wordt dat inmiddels helemaal voor je gedaan. Zo ook met de nieuwe agenda-app Kono.ai. Hierin wordt automatisch het beste moment voor een afspraak geprikt, waarbij meteen suggesties verschijnen voor de ideale locatie. De app verstuurt vervolgens een uitnodiging naar de personen in kwestie, zodat de afspraak bij iedereen in de agenda komt te staan.


Kono.ai loopt het maken van een afspraak stapsgewijs langs. Je vult eerst in wat je met iemand wil afspraken, waarbij je de keuze hebt om op één van de opties te tappen of om zelf iets in te vullen. Je kiest vervolgens de contactpersonen waarmee je wil afspreken, waarna je een aantal mogelijke tijden krijgt voorgeschoteld. Deze tijden zijn gebaseerd op huidige afspraken in je agenda en het soort afspraak dat je invult. Nodig je vrienden uit voor een lunch, maar heb je al een afspraak om 12 uur? Dan zal Kono.ai suggesties rond 13 uur maken. Je kunt ook je woon- en werklocaties invullen, zodat een vergadering altijd op kantoor wordt gepland.

Kono.ai afspraak 1 Kono.ai afspraak 2

Hoe voller je agenda, hoe slimmer Kono.ai wordt. Bij iedere tijdsuggestie staat een locatie waar je kunt afspreken, waarbij de app rekening houdt met je reistijd. Zo zal Kono.ai nooit voorstellen om tien minuten na je vorige afspraak ergens af te spreken, als je minstens een half uur moet reizen. Gebruiken je vrienden ook Kono.ai? Dan zal de app hun agenda’s erbij pakken, om te zien wanneer iedereen een gaatje heeft. Vrienden die de app niet hebben geïnstalleerd krijgen een e-mail – maar dat lijkt nog niet altijd even goed te werken. Bij onze tests verstuurden we zo’n e-mail vanuit de app, die een half uur later nog steeds niet was aangekomen.

Kono.ai en TimesUpp

Kono.ai stuurt een pushbericht wanneer je moet vertrekken voor een afspraak, op basis van je huidige locatie en gemiddelde reistijd. Slim, maar niet nieuw: het Nederlandse TimesUpp doet precies hetzelfde. Deze app is sinds februari vorig jaar flink uitgebouwd, met bijvoorbeeld ondersteuning voor TomTom en een speciaal File-alarm. TimesUpp is wat dat betreft de betere navigatie-app, maar Kono.ai steekt als agenda net wat veelzijdiger in elkaar. De twee apps zijn helaas niet heel makkelijk naast elkaar te gebruiken. Kono.ai bewaart nieuwe afspraken namelijk niet in je algemene agenda’s, waardoor andere apps er niet bij kunnen.

Bekijk ook

Review: TimesUpp - Nederlandse verkeersassistent van makers TomTom

TimesUpp voor iPhone is een handige verkeersapp die je een pushbericht stuurt voor vertrek, naar aanleiding van de verkeersdrukte.

Kono.ai agenda Kono.ai instellingen

Alleen Engelstalig

Omdat Kono.ai bepaalde woorden herkent, weet de app automatisch waar of wanneer je wil afspraken. Een diner wordt bijvoorbeeld ‘s avonds ingepland en een vergadering vindt plaats op kantoor. Maar: dan moet je wel gebruikmaken voor de Engelse woorden hiervoor. Plan je een ‘vergadering’? Dan heeft de app geen idee wat je hiermee bedoeld. Je zult specifiek het woord ‘meeting’ moeten gebruiken, wil je dat Kono.ai alles voor je invult.

Conclusie Kono.ai review

Kono.ai laat je op een verrassend simpele wijze een afspraak in je agenda zetten. Op de achtergrond wordt alle informatie voor je bij elkaar gezocht, waardoor je alleen nog maar simpele keuzes hoeft te maken. Ontzettend handig, maar heel flexibel is de app niet. Zo is er geen ondersteuning voor de Nederlandse taal en zijn afspraken niet vanuit andere apps te benaderen. Alleen als je durft te zweren bij enkel deze agenda-app, zal Kono.ai tot zijn recht komen.

Pluspunten

  • App zoekt alles voor je uit bij het maken van afspraken.
  • Simpel maar efficiënt ontwerp.

Minpunten

  • Geen Nederlandse taalondersteuning.
  • E-mails worden vrij langzaam verzonden.
  • Niet compatibel met veel andere apps.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.