De iCulture-app van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl: zo haal je alles eruit

18 januari 2013, 15:35 · Redactie

iCulture app header v2Of je nou al jaren meedraait in de scene of net een iPhone hebt: bij iPhoneclub.nl willen we je belangrijkste bron voor iOS-nieuws, -apps en -games zijn. Daarom hebben we de iCulture-app ontwikkeld, waarin je behalve over de iPhone (en daarmee vaak automatisch iPod touch) ook over de iPad kan lezen. In dit artikel gaan we dieper in op de functies die de iCulture-app biedt. In een apart artikel leggen we uit hoe de app ontstaan is.

Huidige versie: iCulture-app 1.2: minder opslagruimte, verbeterde weergave

Entree

iCulture screen 1iCulture screen 2
Bij binnenkomst in de iCulture-app op de iPhone zie je het laatste nieuws onder elkaar staan, standaard ingesteld op zowel het nieuws afkomstig van iPhoneclub.nl als iPadclub.nl. Bij elk artikel zie je de auteur en het tijdstip van publicatie. Als je alleen berichten over de iPhone of juist iPad wilt zien, dan kun je de artikellijst iets omlaag trekken om de zoekbalk en de keuzeknoppen te tonen. Met de zoekbalk heb je toegang tot ons gehele archief.

Over het archief gesproken: de knop linksboven leidt je naar de uitgebreide rubricering op onze site. Het is een hele lijst om door te scrollen, maar via deze functie kom je terecht bij bijvoorbeeld de laatste artikelen binnen categorieën als Gaming, T-Mobile, Nederlandse apps, Muziek, Productiviteit-apps of Ouders en kinderen. Aan de terug-knop linksboven zie je dat je op een archiefpagina bent en van het laatste algemene nieuws bent afgeweken.

Via tabbladen onderin beeld ga je naar de andere secties van de iCulture-app. Achtereenvolgens tref je er na het nieuws, je opgeslagen favoriete berichten, de door Vodafone gesponsorde maar door onszelf bepaalde Top 5 van de week (met in eerste instantie apps van ontwikkelpartners) en de Tip van de dag. Het laatste tabblad neemt je mee naar allerlei extra onderdelen onder de noemer Meer. Daarover later meer.

De artikeloptiebalk

iCulture screen 3 finaliCulture screen 4 final

Natuurlijk open je artikel met een tik erop, maar er zijn meer handelingen uitvoerbaar vanuit het artikeloverzicht. Met een veeg naar links of rechts tover je de artikeloptiebalk tevoorschijn. Daarmee kan je een artikel meteen al vanuit het menu delen, naar de reacties toegaan, een artikel favorieten, als gelezen markeren en laten voorlezen.

Je treft de artikeloptiebalk niet alleen in een artikeloverzicht. Ook in een artikel heb je hem voorhanden. Daarvoor trek je aan de pijl bovenaan in beeld, of tik je erop. In beide gevallen komt dezelfde balk tevoorschijn. Een verschil is dat je hier een artikel niet als gelezen markeert, maar ongelezen houdt.

Delen vanuit de app kan met snelknoppen naar Twitter en Facebook. Twitter wordt gelinkt vanuit je Twitter-account dat je hebt ingesteld in iOS, voor Facebook dien je toestemming te geven in een pop-up. Ook kan je artikelen direct bewaren in de lees-later dienst Pocket, al noemen we dat nog Read It Later. Met de optie Meer verschijnen er nog meer mogelijkheden: je kan een artikel e-mailen, kopiëren, openen in Safari, abonneren in Google Reader, delen op Hyves, doorzetten naar Instapaper, Pinboard en als link naar Tumblr.

Favorieten bewaren en als gelezen markeren

iCulture screen 5iCulture screen 6
Bij binnenkomst van de iCulture-app herken je ongelezen berichten aan de zwarte hoekjes rechts in beeld. Met de vierkante knop rechtsboven markeer je alle berichten in één keer als gelezen. De knop is echter een schakelaar: druk er nog een keer op, dan staan alle berichten weer te boek als ongelezen. Welke artikelen je hebt gelezen, wordt online gesynchroniseerd via iCloud en wordt dus bijgehouden op andere apparaten waar je de app op hebt geïnstalleerd.

Je kan artikelen met de ster in de artikeloptiebalk opslaan als favorieten, die je in het tweede tabblad in de app kan terugzien. Nieuw is dat je ook de Tip van de dag in het vierde tabblad, nu kan opslaan als favoriet artikel. In het tabblad favorieten wordt een duidelijk onderscheid gemaakt: eerst zie je favoriete artikelen, daaronder favoriete tips. Een veegbeweging volstaat om een artikel uit de lijst te verwijderen. Ook je favorieten worden bewaard en gesynchroniseerd via iCloud.

Reageren en video’s in landscape

Ten opzichte van de originele iPhoneclub-app, hebben we twee grote toevoegingen gedaan op het gebied van landscape-modus. Op veler verzoek is het nu mogelijk om reacties te schrijven in de horizontale stand van de iPhone. Ook video’s spelen af in volledig scherm in de landscape-modus.

Offline lezen

iCulture screen 7iCulture screen 8
We mogen dan ondersteuning bieden voor lees-later diensten Pocket en Instapaper in de deelfuncties; je kan artikelen in de iCulture-app zelf ook lezen zonder internetverbinding. De berichten waarvan je de artikelkoppen in het overzicht ziet staan bij de laatste keer verbinden, zijn allemaal offline beschikbaar. Hoe verder je naar onder scrollt, hoe meer artikelen je offline inlaadt. Ook als je ze nog niet hebt geopend met een internetverbinding. Je herkent offline geladen artikelen an een rode zin onder de artikelkop. Zo kan je iCulture ook in het buitenland of elders zonder verbinding lezen. Vanzelfsprekend heb je geen toegang meer tot reacties. Let wel: het opstarten van de app zonder verbinding duurt wat langer, omdat de app eerst op zoek gaat naar nieuwe artikelen. Je krijgt met een pop-up te zien dat offline artikelen worden getoond.

Door het offline geschikt maken van artikelen, kan het zijn dat de iCulture-app meer ruimte inneemt dan je verwacht. Wil je de grootte terugdringen, dan ga je naar het tabblad Meer –> Instellingen en vink je ‘Leeg cache bij start’ aan.

De Vodafone App Top 5 en advertenties

iCulture screen 9iCulture screen 10
In het centrale tabblad van de iCulture-app prijkt de Vodafone App Top 5. In de gesponsorde rubriek selecteren we redactioneel elke week vijf applicaties die we de moeite waard vinden, met directe links naar de App Store om ze meteen te downloaden. In de eerste week van de app pluggen we naar apps van onze partner-ontwikkelaars Moblio, Sharewire en sponsor Vodafone – als dank voor hun ongelooflijke steun. Het sponsorschap en de inbreng van de ontwikkelaars staat onze redactionele onafhankelijkheid vanzelfsprekend niet in de weg.

In iCulture zal je zo nu en dan ook advertenties treffen. In eerste instantie in overzichtspagina’s. Je kan ze desgewenst voor altijd uitschakelen om ze niet meer tegen te komen. Daar vragen we eenmalig 4,49 euro voor (en niet €4,99 zoals nog volgens Apple’s oude prijsschema in de app wordt vermeld). De Vodafone App Top 5 blijft dan nog wel zichtbaar. Je vindt de optie onder Meer –> Verwijderen banners. We wilden de optie graag aanbieden voor als je niet gediend bent van reclame in de app.

Het Meer-tabblad, instellingen, pushberichten

iCulture screen 11iCulture screen 12
De laatste van de vijf tabbladen onderin het scherm is ‘Meer’. Zoals hierboven al geschreven, kan je daar naar de instellingen en de reclame uit de app verwijderen. Maar je vindt er nog veel meer. Het begint met een overzicht van de (inmiddels tijdelijk een halt toegeroepen) videorubriek iCulture Weekly. Je kan er reviews lezen per rubriek: accessoires, apps, boeken en hardware. Je kan de redactie tippen, feedback versturen, zien wie de app tot stand hebben gebracht en wie de schrijvers van iCulture zijn. Daarnaast heb je toegang tot het Forum (momenteel nog niet), zie je links naar iCulture op sociale netwerken en kan je de app delen via sociale netwerken en e-mail.

De instellingen opent met de functie ‘Herstel alle gegevens’ waarmee je gelezen, favorieten en ingevulde reactienaam kan verwijderen uit de app. Leeg cache bij start ruimte de offline opgeslagen artikelen op en verkleint de ruimte die de iCulture-app inneemt op je iPhone. Je kan ervoor kiezen om de waarschuwing die je krijgt als je artikelen markeert als gelezen, uit te schakelen – en eveneens kan je de automatische gelezen markering na het openen van een artikel uitzetten. Bij de reacties kan je aangeven of je de oudste eerste wil zien (standaard), of de nieuwste reactie bovenaan wil treffen.

De laatste instelling leidt naar de pushberichten. In de nieuwe iCulture-app bieden we die gratis aan en je kan zelf aangeven van welke categorieën berichten je wilt horen. Alleen Belgische apps gepusht krijgen? Het is een instelling. Met de eveneens nieuwe optie ‘Slaapmodus’ kan je tijden invoeren waarop je in ieder geval niet overvallen wilt worden met het nieuws, apps of games beschreven op iCulture.

Downloaden: iCulture-app (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

In het artikel Eindelijk: iCulture-app (voorheen iPc) terug in de App Store trachten we al je vragen over de app te beantwoorden.
door Redactie

De redactie van iCulture informeert je dagelijks over het relevante Apple-nieuws en de beste apps. We zorgen dat jij altijd op de hoogte bent, filteren de geruchten en testen nieuwe apps altijd zelf, zodat jij het maximale uit je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Apple-diensten kunt halen.

97 reacties

 • 1 year

  Ziet er gelikt uit! Goed bezig geweest.

  Antwoord Quote

 • DJGizbo
  1 year

  Gefeliciteerd! Ben er blij mee

  Antwoord Quote

 • Dominic
  1 year

  Een klasse app! Werk snel en overzichtelijk.

  Welkom terug! Mijn complimenten!

  Antwoord Quote

 • MRB78
  1 year

  Aller eerst gefeliciteerd met de nieuwe app, maar toch een paar puntjes van kritiek: 1. ik irriteer me nu al vreselijk aan die gigantische reclame balk midden in het beeld!! 2. De foto’s in de artikelen zijn bijzonder wazig, het lijkt net of het hele scherm vies is…

  Edit: Punt 1 kan gelukkig komen te vervallen, ik las erover heen dat je tegen betaling van de reclame af kunt zijn, toppie!

  Antwoord Quote

 • n1mber
  1 year

  Zo op het eerste gezicht ziet het er goed uit. En voelt ook snel. Alleen die logo…..niet het mooiste. Maar het gaat ook niet om de logo.

  Antwoord Quote

 • Nutshell
  1 year

  Die snelheidsverbetering merk ik niet hoor! De oude iPC is op mijn goeie oude iPhone 4 echt sneller!!!!

  Antwoord Quote

 • Rhan
  1 year

  Ik ging gelijk naar de optie om de reclame weg te halen, helaas 4,99 is dat mij niet waard.

  Toch een hele mooie app! Trots mogen jullie zeker zijn!

  Antwoord Quote

 • Gio
  1 year

  Eindelijk, super! Was al aan het wachten tnx!

  Antwoord Quote

 • Remco
  1 year

  Ziet er mooi uit; wachten op ipad-support!
  Misschien tot die tijd de mogelijkheid om de website aan te passen zodat de menubalk in safari op de ipad niet meer te zien is als er een snelkoppeling op het startscherm is aangemaakt? Een web-app zeg maar?!

  Antwoord Quote

 • Carla
  1 year

  Wanneer komt de app voor de iPad?

  Antwoord Quote

 • Martin
  1 year

  Vreselijk avantar / logo of hoe heet dat en… hoe ‘betrouwbaar ‘ ben je als Vodaphone eraan hangt ???

  Antwoord Quote

 • Bram
  1 year

  Ziet er erg goed uit! Complimenten

  Antwoord Quote

 • Donavan
  1 year

  Hoe ironisch: screenshot van ‘Vodafone Top 5′ is gemaakt met een iPhone die T-Mobile als provider heeft.

  Ot: ik denk dat ik wel wat zal moeten wennen aan de layout.

  Antwoord Quote

 • vuurvreter
  1 year

  Jammer van die vreselijke reclame balk.

  Antwoord Quote

 • Mss
  1 year

  Ziet er goed uit! Werkt ook goed! Zie toch graag de oude app icoon terug!! Deze ziet er niet uit!

  Antwoord Quote

 • @Mss: Jammer dat ons nieuwe logo je niet bevalt. Ons oude app-icoon is dankzij Apple helaas een gepasseerd station. Het went vanzelf :-)

  Antwoord Quote

 • Rick
  1 year

  Lekker bezig geweest! Fris en nieuw. Blijf jullie volgen!

  Antwoord Quote

 • lcs
  1 year

  App is snel, maar voegt weinig toe in vergelijking met de website. Logo is inderdaad ronduit lelijk..

  Verder zit er nog een bug in bij het reageren. Wanneer ie geen e-mail adres / gebruikersnaam invoert krijg je daar een melding over. Voer ie vervolgens deze velden wel in, dan blijft de error komen.

  Antwoord Quote

 • Nick
  1 year

  Eindelijk weer een iPhoneclub app. Ik ben er blij mee.

  Bedankt voor de optie om de reclame uit de app te slopen, meteen gedaan. En gefeliciteerd trouwens.

  Antwoord Quote

 • Mss
  1 year

  @Jean-Paul Horn: Het is jammer dat Apple moeilijk doet voor de rest ben ik er blij mee! :-))) Het gaat om de inhoud en dat ziet er goed uit!

  Antwoord Quote

 • krossed
  1 year

  De UI is wat mij betreft niet heel modern als ik dat zeggen mag. En dan heb ik het met name over de drop shadows, borders, gradients en de grijze color sheme wat totaal niet aansluit met jullie huisstijl/identiteit. De app werkt prima maar op vormgevingsgebied mag het wel verbeterd worden wat mij betreft. (Dit is mijn opinie natuurlijk, geen aanval van mijn kant ;-))

  Antwoord Quote

 • [...] Via de iCulture app lees je de berichten van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl die voorzien zijn van reclame wat je kan afkopen door een eenmalige bijdrage van € 4,49. De Vodafone App Top 5 is overigens niet af te kopen en te verwijderen. De iCulture iPhone app is via deze link gratis verkrijgbaar via de App Store. Na de release van de iCulture app was en na één minuut al een hands-on/uitleg te lezen op de website van de iPhoneclub waar we je graag naar verwijzen. [...]

  Antwoord Quote

 • Stijn Jasper
  1 year

  Gefeliciteerd jongens! Ik heb gelezen hoeveel werk het heeft gekocht, al dat gehakketak met Apple. Ik ben er blij mee!

  Antwoord Quote

 • Rob
  1 year

  Van harte met jullie nieuwe app!! Ziet er echt prima uit en werkt erg vlot!!

  De prijs om van de reclames af te zijn is echter wel aan de hoge. Ik wil er graag van af, maar dat bedrag maakt het toch een klein struikelblok voor mij. Desalniettemin mooie app!!

  Antwoord Quote

 • Gilly
  1 year

  Nieuwe app…hmmmm, voelt wel gelijk vertrouwd. Het logo is idd niet heel erg mooi, maar als Apple zo moeilijk doet zou ik ook een ander logo hebben gefixt.

  Vind het ook handig dat je met de driehoekjes rechts van een artikel nu kan zien of je iets al gelezen hebt

  De uitschuifbalk is ook een welkome verbeterig. (Ik vond dat sliden per artikel maar vervelend)

  Wat ik wel merk is dat de app minder snel werkt dan de iPC app…misschien valt er nog wat te tweaken?
  En dan ja, de reclamebalk…Begrijpelijke keuze, maar wel vervelend (voor de iCulture lezers)

  Ik zie de iCulture app als een iPhone 4S of 5S, verbetering met niet heel veel nieuwe dingen aan het uiterlijk

  Voor de rest weer een Top-App

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Leuk, mooi dat hij er eindelijk is voor jullie duurde even, maar wat betreft layout vind ik het geen vooruitgang tov ipc app overzicht is er niet duidelijker op geworden en had het liever meer richting de OMT app gezien.

  Laadtijden lijken ook langer te duren (vol bereik vodafone 3G). Via multitask laad hij het opnieuw alle berichten en foto’s, meteen bericht van: bezig met laden….. Daar gaat het idee van multitask.
  Tja leuk maar gebruik denk ik liever de oude app of de mobiele site.

  Antwoord Quote

 • Kevin
  1 year

  Origineel geplaatst door krossed
  De UI is wat mij betreft niet heel modern als ik dat zeggen mag. En dan heb ik het met name over de drop shadows, borders, gradients en de grijze color sheme wat totaal niet aansluit met jullie huisstijl/identiteit. De app werkt prima maar op vormgevingsgebied mag het wel verbeterd worden wat mij betreft. (Dit is mijn opinie natuurlijk, geen aanval van mijn kant )

  Top app, sluit me alleen wel hier bij aan. Vorige app was wat kleurrijker en zag er daardoor in mijn ogen beter uit, misschien iets voor een update (of de optie om een kleurkeuze te maken).

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Bij mij crasht de app regelmatig op 6.1. Kan nog niet exact reporduceren wanneer.

  Gister was het bij het archief en daarna bij de top5. Vanochtend opnieuw toen ik van de pushinstellingen van het normale overzicht ging.

  Wat een berg categorieën trouwens waarvoor je push aan of uit kan zetten. Zou iets minder mogen zijn :P

  Antwoord Quote

 • Hendrik Bruinsma
  1 year

  Het ziet er al stukken beter uit!
  Alleen jammer dat deze app de UI/UX volledig blokkeert als ie aan het laden is, terwijl er al data binnen is.

  Antwoord Quote

 • Werner
  1 year

  Een bugje bij de iPhone 4

  Meer > Instellingen > Push-instellingen > Toon categoriën > “webapplicatie” en “zakelijk (app store)”

  Deze zijn niet uit/aan te zetten omdat deze terug verdwijnen bij het loslaten van het scherm

  Antwoord Quote

 • henk
  1 year

  Fijn dat iPhoneclub weer een App heeft.

  Ik vind het wel belachelijk dat jullie €4,99 vragen voor het verwijderen van advertenties. Dit is echt veel te duur.

  Geen extra functionaliteiten, alleen het verwijderen van advertenties. Blijkbaar was de App een grote investering die jullie zo proberen terug te verdienen.

  We zullen deze App dus zeker niet terugzien in “iCulture Deals”…

  Antwoord Quote

 • Stefan
  1 year

  Zo te lezen blijf ik gewoon de oude iphoneclub app gebruiken. Heb je tenminste gratis geen advertenties.

  Antwoord Quote

 • Michel
  1 year

  Origineel geplaatst door Werner
  Een bugje bij de iPhone 4

  Meer > Instellingen > Push-instellingen > Toon categoriën > “webapplicatie” en “zakelijk (app store)”

  Deze zijn niet uit/aan te zetten omdat deze terug verdwijnen bij het loslaten van het scherm

  Net getest en op de iPhone 5 werkt het wel goed. Misschien iemand anders met een iPhone 4 die bovenstaande bug kan bevestigen?

  Antwoord Quote

 • Rudy Verenjans
  1 year

  Ziet er goed uit, heb ik weer een leuke app om mee te spelen, ga zo door.

  Antwoord Quote

 • (Red.) Over het onderdeel Verwijderen banners: helaas is de prijs van de In-App aankoop voor het verwijderen van de reclame foutief vermeld in de tekst. De daadwerkelijke aankoop is niet €4,99, maar €4,49. Hopelijk verzacht dat de ‘pijn’ alweer iets. Bij de volgende update zal de tekst uiteraard aangepast zijn.

  De banner in de app wordt overigens (voorlopig) maar 3x per dag vertoond, dus je kunt ook de app een paar keer opstarten als de reclame je echt irriteert. Het is absoluut niet onze intentie opdringerig te zijn, maar de app heeft (voor ons doen heel veel) geld gekost en dat zullen we – ook voor de verdere ontwikkeling – toch echt op de een of andere manier terug moeten verdienen.

  Bedankt voor alle positieve en kritische feedback tot zover. Alle gemelde foutjes zijn genoteerd en we hopen die snel te kunnen verhelpen.

  Antwoord Quote

 • Redondo
  1 year

  Pffff….overal een app voor. De website werkt toch prima?

  Antwoord Quote

 • lesley declercq
  1 year

  Goed bezig!! thumbs up
  Ziet er allemaal gelikt uit

  Antwoord Quote

 • Kenny Vrijland
  1 year

  Prima app. Ik vind persoonlijk het app icoontje alsmede het overaanwezige iCulture logo in de app niet mooi. Had van mij part meer in de trend van het iPhoneClub/iPadClub logo gemogen (alleen wellicht zo aangepast dat Apple deze wel goed keurt ;))
  Verder erg blij dat ik de webbased versie niet meer hoef te gebruiken. Aan de advertenties kan ik wel wennen denk ik.

  Antwoord Quote

 • Daejji
  1 year

  @Redondo: Als dat voor jou prima werkt dan kun je dat toch fijn blijven gebruiken. Hoeft geen pfff bij??
  Ik vind de app veel fijner werken, sneller en voor mensen met een iPad ook fijner..die hebben gelijk alles bij elkaar ipv 2 aparte sites.

  Maar he..ik klik liever gelijk op de app om het nieuws te zien..als jij liever naar de site wil en op je telefoon http://www.iphoneclub.nl wil intypen en dat handiger vindt dan 1 klik..prima toch??

  Antwoord Quote

 • John
  1 year

  Zeer netjes gedaan! Een erg mooie app! Klasse mensen, ga zo door.

  Antwoord Quote

 • lesley declercq
  1 year

  Dat logo kan idd wel beter. Hopelijk zal deze nog veranderen.

  Antwoord Quote

 • Loeloe
  1 year

  Mooi, hoor! Bedankt. Ga hem elke dag gebruiken!

  Antwoord Quote

 • Redondo
  1 year

  @Daejji: Ik ventileer gewoon mijn mening, net zoals jij dat doet. De methode die jij beschrijft zo werkt het bij mij allemaal niet hoor! Ik zit namelijk het meeste van mijn tijd in de browser en dan is het veel sneller en makkelijker om de iphoneclub site te bezoeken. Net alsof je je tegenwoordig helemaal iphoneclub moet intoetsen om een website te bezoeken?! Je hebt zoiets als bladwijzers en als ik een ‘i’ intoets krijg ik standaard al iphoneclub en ipadclub te zien. Het is dus voor mij en veel mensen in mijn omgeving veel trager om vanuit safari naar de app te gaan en vice versa. Bovendien denk ik dat app’s weinig toekomst hebben als alternatief op een site. App’s zijn alleen makkelijk als ermee gewerkt of gespeeld kan worden (bijv. Office programma en games).

  Antwoord Quote

 • ErwinB
  1 year

  Sorry maar ik vindt het geen goede app. Ik heb h’m direct weer van de iPhone verwijderd. Reden: Ik vindt het fijner om na het bericht direct door te scrollen naar de reacties. In de app moet ik hiervoor weer op een link klikken. Ik vindt dat niet goed uitgedacht.

  Ik blijf jullie wel volgen via de mobiele site :-)

  Antwoord Quote

 • MouseNL
  1 year

  Wel jammer dat het € 4,49 kost on=m de banners weg te halen ….. sorry belachelijk duur!

  Antwoord Quote

 • Laurens
  1 year

  Tja, minder mensen die 4.49 aftikken tegenover ongeveer veeeeel meer mensen die 0.89 willen betalen.. Do the math.

  Antwoord Quote

 • Monachus
  1 year

  Nou ook ik dan maar even wat kritiek, zoals die belachelijk hoge prijs om reclame weg te halen, en idd. ik wil geen reclame, maar zoveel betalen om hem weg te halen, nee dat heb ik er ook weer niet voor over.
  Wel begrijp ik dat jullie ook moeten verdienen, waarom dan niet 0,89€ of 1,59€ voor de app gerekend? Ook dan was die wel gedownload, verder idd. lelijk logo, en waarom MOET Vodafone er op zitten? Is voor mij echt geen meerwaarde hoor, zet er dan ook T-mobile op en KPN is die app gelijk ook betaald.

  Antwoord Quote

 • Ronald
  1 year

  Zo, dit is beter dan actueel.st. Die doet met automatisch herladen op ipad vervelend. Springt elke keer terug naar het begin, ookal is het wel iets verbeterd sinds de laatste update.
  Hopelijk komt er inderdaad een verbeterde versie voor de ipad van jullie app (eventueel universeel). Ik ben er blij mee, toppie

  Antwoord Quote

 • MouseNL
  1 year

  Ik wil heel graag steunen …. meen ik oprecht maar ik vindt € 4,99 is het trouwens gewoon not done.

  Net wat Monachus zegt € 0,89 – € 1,59 oké, maar echt niet meer!

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Origineel geplaatst door Daejji
  @Redondo: ik klik liever gelijk op de app om het nieuws te zien..als jij liever naar de site wil en op je telefoon http://www.iphoneclub.nl wil intypen en dat handiger vindt dan 1 klik..prima toch??

  Je kan ook snelkoppeling in je beginschermzetten, dmv voeg toe aan beginscherm heb je meteen het IPC logo, werkt ook perfect.

  Antwoord Quote

 • Ronald
  1 year

  Nog een bug;
  Als ik bijv. Naar meer, reviews, accessoires, speakers ga, dan gaat het goed, totdat ik de pagina naar beneden trek om te refressen. Dan kom ik ergens anders uit op mijn ipad 3.
  Succes.

  Antwoord Quote

 • Jay
  1 year

  Werkt erg traag op mijn iPhone 4. Ik stoor me niet echt aan de banner. Alleen vind ik (zoals velen) dat de logo echt niet door de beugel kan. Ouderwets font uit de Atari tijdperk. En het mag idd iets kleurrijker, oogt erg kil.

  Antwoord Quote

 • Daejji
  1 year

  @Psvu2: Dan heb je toch weer een soort van App??
  En dan heb je (eventueel) ook nog een snelkoppeling nodig voor iPad nieuws.
  Maar he..iedereen moet natuurlijk zelf weten of ze het handig vinden of niet.

  @Redondo: Als jij het fijner vind op jou manier moet je natuurlijk zelf weten hoe je het doet.
  Het is zoals je zegt..we geven beide onze eigen mening, prima toch.
  Vind Apps wel veel lekkerder vaak wel lekkerder werken en soms ook sneller.
  Geoptimaliseerd aan je toestel, wat vele sites niet zijn.

  Antwoord Quote

 • Richard
  1 year

  Jammer dat mijn commentaar gewist is….
  Waarom? Omdat ik zei dat het lelijk is? en bevat functies die niet werken?

  Antwoord Quote

 • apple user
  1 year

  jammer dat er geen“ondersteuning” voor de ipad is.
  maar goed welcome back :)

  Antwoord Quote

 • walther
  1 year

  Geweldige app, goed gedaan

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Origineel geplaatst door Laurens
  Tja, minder mensen die 4.49 aftikken tegenover ongeveer veeeeel meer mensen die 0.89 willen betalen.. Do the math.

  Dat is dus precies het doel. Ze geven zelf aan dat de reclame meer oplevert dan die 4,49, dus ze hebben liever niet dat je de reclame weg haalt.

  Antwoord Quote

 • Dinges
  1 year

  Ten eerste complimenten voor de app, goed werk !!!

  Alleen jammer dat de forumfunctie nog niet geimplementeerd is, enig idee wanneer dit staat te gebeuren?

  Antwoord Quote

 • Mike
  1 year

  Ik vind t allemaal prima uitzien en ben erg blij dat ipad en iphone nieuws gecombineerd is.
  Wat ik echter nog heel erg mis, is ipc-uitleg bij de App Top 5. Als ik nu op een app klik, wordt ik meteen doorgestuurd naar de appstore terwijl ik liever jullie commentaar had gezien en argumenten waarom deze app in de Top 5 staat.

  Antwoord Quote

 • Bas
  1 year

  Blij dat hij weer terug is! maar wat een LELIJK icoon zeg… Die komt niet op mijn eerste pagina terug ;)

  Antwoord Quote

 • cristien
  1 year

  Ziet er goed uit, hoewel voor mij de letters best nog groter mogen.
  De prijs om reclame te verwijderen is extreem hoog. Als actie had dat wel wat minder mogen zijn. Jammer want ik denk dat meer mensen er zo over denken

  Antwoord Quote

 • sander
  1 year

  Top app! Goed om eindelijk het volledige scherm van m’n iPhone 5 te kunnen gebruiken. Tot vanmorgen nog de oude app gebruikt maar deze heeft plaats moet maken voor de nieuwste versie!

  Wat wel wat minder is dat het gezichtsveld bij het lezen van een artikel niet vierkant is. Dat pull-down menu om te sharen zit op een vervelende plek, leidt erg af. Verder top!

  Antwoord Quote

 • mhoutman
  1 year

  @Jean-Paul: Allereerst gefeliciteerd met deze nieuwe release. Een paar opmerkingen:

  - Ook ik kan niet echt enthousiast zijn over het nieuwe logo. Misschien is het een idee om eens een artikel aan het nieuwe ontwerp te wijden zodat wellicht meer mensen wél enthousiast geraken. Een ander leuk idee was het geweest om vooraf de mening van de bezoekerd van jullie sites te vragen welk ontwerp het meeste aansprak…

  - In de App heten jullie opeens ICULTURE. Ik zou consistent blijven.

  - het ontwikkelem van een app is een kostbare aangelegenheid. Toch lijkt het me dat als je de reclamevrijschakeling op ergens in de 2 euro had gezet men meer geneigd was geweest deze optie ook aan te schaffen. De tijd zal het leren.

  Antwoord Quote

 • mike
  1 year

  de app is leuk maar met safari de site opzoeken en ik heb hetzelfde.

  En dan €4.49 om de reclame weg te halen, kom op dat zijn toch geen bedragen meer?

  Voor 2x dat bedrag heb ik paper of numbers.

  Het zal allemaal best veel werk, inzet en geld gekost hebben maar zoals ik al schreef via safari zie ik hetzelfde.

  Antwoord Quote

 • MouseNL
  1 year

  Origineel geplaatst door nico
  Dat is dus precies het doel. Ze geven zelf aan dat de reclame meer oplevert dan die 4,49, dus ze hebben liever niet dat je de reclame weg haalt.

  Meest achterlijke stelling die ik hoor. Laat ze die reclame op hun site zetten. Die app slaat rood uit van “vodafone” !

  Antwoord Quote

 • ferry
  1 year

  Klasse app! Fijn dat hij er weer is. En super dat ik niet extra hoef te betalen om de reclame banners te laten verdwijnen.

  Antwoord Quote

 • Ricardo
  1 year

  Ziet er mooi uit de app. Beter dan de vorige die ik er nog op heb staan. Jammer van het nieuwe icoon. Maar das niet anders
  Vindt ook wel handig dat er als er een nieuw artikel is dat je daar een herinnering krijgt

  Antwoord Quote

 • Kristof
  1 year

  Ziet er mooi uit gefeliciteerd, heb direct reclame verwijderd.
  Nu nog een iPad versie aub.

  Antwoord Quote

 • toni
  1 year

  Misschien de lezers vragen een beter logo te ontwerpen? Als prijsvraag?
  Top app trouwens!

  Antwoord Quote

 • michel
  1 year

  Na een dagje spelen wil ik de maker(s) complimenteren met een geslaagde app, zelfs de reclamebanner vind ik niet storend.

  De app is snel, stabiel en niet druk, wat ik ook handig vind is dat je de reactie moet bevestigen. Dus is de reactie niet goed of ben je iets vergeten kan je dat alsnog doen.

  Mijn complimenten.

  Antwoord Quote

 • Digilike
  1 year

  Mooi. Wordt de app ook nog toegespitst op de iPad schermen?

  Antwoord Quote

 • koen vandenberghe
  1 year

  Zeer toffe app. Spijtig dat het zoveel geld kost om die reclamebalk kwijt te geraken. Zou het goedkoper zijn, ik denk dat er veel meer mensen dit zullen doen (en zo jullie uiteindelijk meer fondsen terugkrijgen).

  Antwoord Quote

 • Menno Daalmans
  1 year

  Gefeliciteerd met de vernieuwde app. Ik ben er blij mee, aangezien jullie app mijn meest geopende app is ooit per dag!!

  Klein puntje van kritiek:
  1) De reclame balk is wat mij betreft een smet op deze prachtige app! Ik weet dat ik de keuze heb om hem weg te halen maar 4,99!!! Zucht. (Ik weet ‘t, ik ben een krentenkakker)
  2) En misschien is het een optie om te balken boven en onderin weg te laten zakken. Nu is de tekst ruimte net zo groot als op oudere iphone’s.
  Kortom nog volop mogelijkheden om beter gebruik te maken van het 4″ scherm!
  Bedoel het louter positief hoor. Nogmaals ontzettend blij met deze app. Dank jullie wel.

  Antwoord Quote

 • Johan
  1 year

  Helemaal top dat de app weer terug is, heel overzichtelijk en snel.

  Antwoord Quote

 • Euphoria76
  1 year

  Ziet er goed uit. Keep up the good work!

  Antwoord Quote

 • bas
  1 year

  Ik stel voor een wedstrijd te houden wie het beste logo kan maken! Deze staat niet mooi op mijn begin scherm!

  Antwoord Quote

 • Dirk
  1 year

  App werkt zeer goed. Complimenten!

  Ronduit lelijk logo helaas..

  En bij die gesponsorde top5 zet ik ook m’n vraagtekens.

  Antwoord Quote

 • Martinus
  1 year

  Persoonlijk vind ik de leesbaarheid niet verbeterd. Ook de driehoekjes rechtsboven ter aanduiding van gelezen vind ik veel minder duidelijk dan het shadow/ grey out van de vorige app. De Vodafone top5 stoort mij uitermate. Snelheid op mijn ipad1 is wel beter vind ik. Op de iphone4 nauwelijks verschil. Maar ach, mijn vader zei altijd ‘alles went, zelfs hangen’ !

  Antwoord Quote

 • Rens
  1 year

  De gehele bevolking van Boerenhol is tevreden wel (ik ben zover ik weet de enige met een iPhone hier). Sinds iPC verdween las ik toch minder hier. Icoon is niet zo fraai, de banner irritant en de prijs voor verwijderen wat hoog. Dat laat onverlet dat ik best tevreden ben al met al.

  Antwoord Quote

 • glss
  1 year

  Als ik het zo lees niet echt positief, Ik bewaar de oude iPC app nog wel even en lees het voor de rest wel via de browser

  Antwoord Quote

 • Aster
  1 year

  Het logo is nogal…speciaal

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Gefeliciteerd iPhoneclub!!!
  Wat een geweldige app!
  En nu eindelijk alles overzichtelijk bij elkaar in een fris nieuw uiterlijk! Jammer van de vertraging door Apple.

  Keep up the good work!

  Antwoord Quote

 • oo4
  1 year

  In eerste instantie was ik enthousiast.
  Maar de reclame is dusdanig storend dat ik binnen een dag de app weer heb verwijderd. Een kleine 5 euro is way too much om die reclame weg te krijgen.
  Niet echt slim om de reclame zo storend te maken dat gebruikers de app weggooien!

  Antwoord Quote

 • Pete
  1 year

  Lol,wat een idioot bedrag om een banner te verwijderen,waarna de Vodafone reclame er nog gewoon inzit.
  Schijt aan de gebruikers,hoera.

  Antwoord Quote

 • Richard
  1 year

  Jammer dat jullie kiezen voor een dus danige aanwezigheid van reclame en prijsbeleid voor afkoop hiervan dat de app nutteloos is.
  Vind het schandalig.

  Antwoord Quote

 • AlbertTCB
  1 year

  Geen universal app én € 4,49 om de app reclamevrij te maken? Yikes!

  Verdwijnt dan ook de ‘Powered by Vodafone’ slogan bij het openen? Edit: lees net dat dit niet het geval is. Vreemd…

  Ik hou het wel bij de webversie. Of lees gewoon die app waar iPadclub en iPhoneclub toch vaak het nieuws vandaan halen: appadvice (sorry, kon het niet laten)

  Antwoord Quote

 • Leonie
  1 year

  Sorry hoor maar vind de iPc app een heel stuk fijner!

  Antwoord Quote

 • f3d4r
  1 year

  Erg jammer dat delen via email nu extra stappen vereist. Ik deelde dagelijks verschillende artikels met collega’s. Kan er nog ergens een knopje bij (of iets vervangen)? Zou top zijn

  is het op een of andere manier mogelijk om mijn favorieten van de oude app over te zetten? staat heel wat interessants in en lijkt me zo stom om de oude app enkel hiervoor te moeten bewaren :)

  Antwoord Quote

 • simlockvrij
  1 year

  Ik ben het eens met het commentaar dat 4,49 in verhouding een hoop geld is, maar een pakje sigaretten of 2 bier in de kroeg is duurder, ongezonder en heb je minder lang profijt van. Dus of je kijkt tegen die gezellige opfleurende banners aan, of je lapt die 4,49.

  Antwoord Quote

 • @f3d4r: Helaas is die mogelijkheid er niet. De nieuwe iCulture app is onder een compleet ander ontwikkelaarsaccount (de mijne in plaats van onze ontwikkelaar Sharewire) gemaakt, waardoor instellingen en dus ook favorieten helaas niet overgezet kunnen worden. Spijtig, maar we konden daar geen oplossing voor bedenken.

  Voor het delen via e-mail: het is in de huidige app evenveel stappen als in de vorige app. Een aparte knop vinden we niet gewenst.

  Antwoord Quote

 • Silvester
  1 year

  €4.49 is naar mijn mening veel en veel te veel om een app banner vrij te krijgen, had dan gekozen voor een eenmalig bedrag voor aanschaf van de app.

  Voor mij reden genoeg om de app niet meer terug te zetten op mijn telefoon.

  Just my 2 cents.

  Antwoord Quote

 • @Silvester: Dank voor je suggestie. Vooraf aan iedereen €4,49 vragen vinden we geen optie. De app moet ook gewoon gratis te gebruiken zijn.

  Antwoord Quote

 • Mss
  1 year

  Wat een gezeur over de reclame zo groot is het ook weer niet! Wees blij dat deze App gratis is! Als je een paar keer per dag de app gebruikt is het ook weg! En zeg eens hoe veel geld je al hebt bespaart met deze app of de vorige! Dus niet zo kinderachtig mensen!!

  Antwoord Quote

 • Moretijn
  1 year

  Ik volg jullie beide websites elke dag en de iPhoneclub via de app. Maar deze app vind ik werkelijk helemaal niets, sorry. Wat een slome lelijke gebruiks onvriendelijke app. Vreselijk al die sponsoring van Vodafone en die reclame die je af moet kopen voor een belachelijk bedrag. De hele iPhoneclub beleving, dynamiek en uitsraling is verdwenen en ingeruild voor een commercieel jasje. Ik heb de app verwijdert en haak af. Ik hoop dat de website wél zo goed blijft. Succes!

  Antwoord Quote

 • AppleFreak
  1 year

  Hele mooie app komt er ook nog een iPad versie van?

  Antwoord Quote

 • desiree
  1 year

  Wanner gaat de forum optie werken???

  Antwoord Quote

 • @desiree: Die kans is miniem. Sorry.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.