Bel&Herstel: Nijmegen brengt app uit om buurt te verbeteren

Bel&Herstel is de iPhone-app van gemeente Nijmegen waarmee je kleine problemen als zwerfvuil en defecten kan doorgeven en kan inzien.

Bel Herstel iPhone gemeente Nijmegen headerDe gemeente Nijmegen heeft een eigen applicatie uitgebracht waarin inwoners van de gemeente kleine euvels in de buurt kunnen doorgeven, zoals in Verbeter de buurt. Bel&Herstel borduurt voort op het telefoonnummer dat de gemeente al langer beschikbaar heeft voor gevalletjes als losse stoeptegels, zwerfvuil en kapotte lantaarnpalen. In Bel&Herstel op de iPhone dien je eerst gegevens in te voeren aan te maken voordat je een probleem kan doorgeven.

De bedoeling van de app is dat je een foto maakt van het probleem dat je tegenkomt. Die categoriseer je in een van de rubrieken van de gemeente. Doorgegeven meldingen en voorzieningen kan je ook terugzien op de kaart, met de menu-optie Info Nijmegen. De categorieën hebben wel wat ambtelijke namen: meldingen openbare ruimte, bereikbaar Nijmegen vergezellen de zoekfilters elektrische oplaadpunten en hondenuitlaatplaatsen. Pinnetjes op de Apple Maps-kaart duiden de locaties aan.

Bel Herstel categorieën op kaart Bel Herstel hondenuitlaatplaatsen iPhone

Als je een profiel hebt aangemaakt, kan je in alle secties van Bel&Herstel terecht. Je kunt dan een melding maken, gemaakte meldingen terugkijken en je eigen gegevens inzien en beheren. Meldingen komen automatisch binnen bij de gemeente, zonder tussenkomst van een balie. Het aanbod van categorieën verschilt per jaargetijde. Zo zie je nu strooiplaatsen en tref je bladkorven in het najaar.

Downloaden: Bel&Herstel (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2013, 18:45
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp nijmegen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.