Baldur’s Gate: Enhanced Edition voor iPad verschenen

·

Baldur's Gate iconEen opgevijzelde versie van het legendarische rollenspel Baldur’s Gate is vandaag voor de iPad verschenen. De game stond vorige week al gepland, maar werd uitgesteld omdat de ontwikkelaar op het laatste moment een vervelende bug tegen het lijf was gelopen. Baldur’s Gate belooft tachtig uur aan speeltijd, waarin je op avontuur gaat in een grote fantasiewereld. Je kunt spelen als veertig verschillende klassen en hebt honderd spreuken tot je beschikking.

Baldur's Gate 1Baldur’s Gate werd in 1998 voor het eerst uitgebracht voor de pc. Met de game zette ontwikkelaar BioWare, inmiddels bekend van onder andere Star Wars: The Old Republic en de Mass Effect-trilogie, zichzelf definitief op de kaart. Deze nieuwe versie is in elkaar gezet door Beamdog.

De nieuwe iPad-versie van Baldur’s Gate bevat alle content die in de uitbreidingspakketten van het origineel te vinden was. Daarnaast heeft Beamdog een nieuw avontuur aan de game toegevoegd en kun je nieuwe personages aan je avonturiersgroep toevoegen. Op deze manier hoopt de ontwikkelaar zelfs spelers die het origineel hebben platgespeeld iets nieuws te bieden.

Met een bestandsgrootte van 1,7GB en een prijs van €8,99 is Baldur’s Gate voor de iPad een stuk groter en duurder dan veel andere iOS-games. De game is alsnog een stuk goedkoper dan de pc-versie die afgelopen week verscheen: deze wordt verkocht voor 20 dollar. Extra personages worden echter als in-app aankopen aangeboden, waardoor je later wellicht meer moet betalen.

Downloaden: Baldur’s Gate (€8,99, iOS 6.0+)

Bovenstaande trailer is van de pc-versie.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

10 reacties

 1. door Damir

  Als een grote Baldur’s Gate fan ben ik hier wel benieuwd naar! Wacht wel eerst een review af van deze versie voordat ik het aanschaf, 9euro is nog behoorlijk prijzig voor een iPad game. 5euro had ik het direct aangeschaft.

  Beantwoorden Quote

 2. door Mark

  Je vergeet alleen te vermelden dat de PC versie compleet is. Voor de iPad versie zijn er nog wat in-app purchases.

  Beantwoorden Quote

 3. door Bastiaan Vroegop

  @Mark: Je hebt gelijk, dank. Aan het artikel toegevoegd. :)

  Beantwoorden Quote

 4. door Draakje

  @Mark:
  Ieder nieuw karakter kost volgens het forum 3 dollar, daardoor kost de ipad versie met de in-app purchase maximaal net zoveel als de pc, of os-x versie. (Drie nieuwe karakters en voice/portrait set).

  Downloading…..

  Beantwoorden Quote

 5. door Björn

  Heb je hier een continue internet verbinding voor nodig?

  Beantwoorden Quote

 6. door Pedro

  Direct gekocht, heb de PC versie grijs gespeeld. De ontwikkelaars verdienen het.

  Beantwoorden Quote

 7. door Draakje

  @Björn: In single player mode is het niet nodig. Multiplayer heb ik nog niet geprobeerd.

  Beantwoorden Quote

 8. door Zoo

  In watchlist van appzapp pro gezet, kopen wanneer hij in de aanbieding is.

  Beantwoorden Quote

 9. door Boo

  Helaas loopt het toch nog niet helemaal goed, zo ondervind ik problemen als ik het spel pauzeer dat ik geen aanval kan inzetten. Dat gaat alleen als ik niet pauzeer.

  Iemand anders ook dit probleem?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.