Instacast 3.0 uitgebracht als nieuwe universele app

De podcast-app Instacast voor iPhone en iPad is heruitgebracht als versie 3.0, zonder in-app aankopen maar met vernieuwde interface.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Instacast iPhone iPad podcast-appDe podcast-app Instacast is bijgewerkt naar versie 3.0, maar het is verrassend genoeg geen update geworden van de al langer bestaande app. De oude app die in mei dit jaar nog een grote update kreeg, is uit de App Store verwijderd. De nieuwe app is nu universeel voor de iPhone en iPad, heeft een lichte makeover gekregen en is geoptimaliseerd voor iOS 6. Maar er hangt wel een prijskaartje aan.

Op firmware ouder dan iOS 6.0 kan je Instacast niet langer downloaden, maar vermoedelijk is er nog wel een groter obstakel om te beslissen of je het vernieuwde Instacast downloadt of niet. de applicatie kost namelijk 4,49 euro en dat is een flink bedrag voor functionaliteit die je voornamelijk in een gratis update verwacht. Gisteren Twitterrific 5, vandaag Instacast 3.0. Wordt het heruitbrengen van een app en er opnieuw geld voor vragen een nieuwe trend ten faveure van gratis updates?

Instacast hoofdmenu podcasts Instacast afleveringen downloaden

Instacast 3.0 neemt wel afscheid van de in-app aankopen van de vorige versie, waardoor je nu meteen een complete app koopt. Zo kan je voortaan zonder extra te betalen een afspeellijst van gedownloadde podcasts maken – al is dat extra zuur als je er in de vorige versie voor hebt betaald natuurlijk. De integratie van de voormalige Pro-aankoop houdt ook in dat je nog steeds bladwijzers kan aanleggen in podcasts en dat je die kan opslaan in cloudservice iCloud Simperium, zodat je ze kan raadplegen vanaf zowel de iPad als de iPhone of iPod touch. Daarnaast kan je pushberichten ontvangen als er nieuwe afleveringen van je favoriete shows klaarstaan. Je hebt wel een account nodig om van de synchronisatie gebruik te kunnen maken.

De speler van de app is een van de grootste designveranderingen in Instacast 3.0. Die is voorzien van subtiele glow-effecten achter de knoppen en bovendien zijn belangrijke opties als AirPlay, de afspeelsnelheid, bladwijzers en delen nu meer binnen handbereik. Je hoeft de afspeelknoppen maar te vegen om er terecht te komen. Voor de rest is de applicatie visueel vooral opgefrist. Sommige functies zijn binnen minder drukken voorhanden en de indeling van de applicatie is helderder vanaf het begin.

Instacast nieuwe player Instacast opties en links

Er is reeds een fout van Instacast 3.0 bekend: de applicatie heeft moeite heeft met het ophalen van je opgeslagen podcastkanalen uit iCloud en die ophalen in de nieuwe cloudservice. Een bugfix, gratis, is al ingezonden bij Apple.

Downloaden: Instacast (€4,49, universele app, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2012, 15:23
Categorie Nieuws
Onderwerpen instacast, Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.