Apple test notificatiedienst voor iCloud.com

·

iCloud notificatieApple test op het moment een notificatiesysteem op iCloud.com, dat erg lijkt op het systeem dat in iOS 5 wordt gebruikt om pushberichten te laten zien. Dit ontdekte MacRumors. Waar de berichten voor gebruikt zullen worden is nog niet duidelijk. Mogelijk zou Apple op deze manier gebruikers van de site alarmeren bij binnenkomende mail en agenda-afspraken.

Het gebruik van notificaties op iCloud.com zou de site wel een stuk toegankelijker maken. Je kunt op het moment je iCloud-mail bekijken vanaf de website, maar je wordt niet met een notificatie gewezen op nieuwe e-mails wanneer je de mail-pagina afsluit om bijvoorbeeld je agenda te bekijken.

Het is vooralsnog lastig om te voorspellen wat Apple met de berichten gaat doen. De door MacRumors ontdekte notificatie bevatte enkel de tekst ‘Default Title for English – English – This is a test message description’. Het lijkt daarom vrijwel zeker dat Apple de dienst nog aan het testen is.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

8 reacties

 1. door Paul

  Misschien het bericht dat je batterij leegloopt?

 2. door Pepijn

  Ze zouden eens een wat simpelere versie moeten maken die ondersteund wordt door oudere browsers.
  Want je bent kansloos in het buitenland als je plots gegevens nodig hebt en geen eigen telefoon/computer meer bij de hand hebt.

 3. door sb

  Over widgets heb ik lang niks meer gehoord. Vraag me af wanneer Apple en andere ontwikkelaars daarmee aan de gang gaan. Nu moet je per se jailbreaken om widgets te kunnen downloaden…

 4. door Psvu2

  Icloud.com vind ik op een windows pc echt traag. Mogen ze wel iets sneller maken. En misschien samen werken met Itunes?

 5. door applefan

  Het zou fijn zijn als je op iCloud.com notificaties krijgt over gebeurtenissen op je idevice. Voor als je de site open hebt maar je mobiel niet bij de hand hebt.

 6. door Nigel

  Ik kreeg pas idd ook zo’n notificatie. Met een bericht dat mn standaard taal in het nederlands was gezet.

 7. door Jan

  Ik blijf erbij: iCloud is één grote teleurstelling tegenover .mac en iDisk.

 8. Origineel geplaatst door Psvu2
  Icloud.com vind ik op een windows pc echt traag. Mogen ze wel iets sneller maken. En misschien samen werken met Itunes?

  Icloud.com heeft niks met een windows pc te maken. dit is een domein naam waar functies in draaien jij logt in op hun servers waar die functies op draaien. de traagheid ligt aann jou internetconnectie of firewal etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.