Apple test notificatiedienst voor iCloud.com

· Bastiaan Vroegop

iCloud notificatieApple test op het moment een notificatiesysteem op iCloud.com, dat erg lijkt op het systeem dat in iOS 5 wordt gebruikt om pushberichten te laten zien. Dit ontdekte MacRumors. Waar de berichten voor gebruikt zullen worden is nog niet duidelijk. Mogelijk zou Apple op deze manier gebruikers van de site alarmeren bij binnenkomende mail en agenda-afspraken.

Het gebruik van notificaties op iCloud.com zou de site wel een stuk toegankelijker maken. Je kunt op het moment je iCloud-mail bekijken vanaf de website, maar je wordt niet met een notificatie gewezen op nieuwe e-mails wanneer je de mail-pagina afsluit om bijvoorbeeld je agenda te bekijken.

Het is vooralsnog lastig om te voorspellen wat Apple met de berichten gaat doen. De door MacRumors ontdekte notificatie bevatte enkel de tekst ‘Default Title for English – English – This is a test message description’. Het lijkt daarom vrijwel zeker dat Apple de dienst nog aan het testen is.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.