Apple TV 4 met blauwgroene achterkant

Recent gebruikte Apple ID’s snel invullen op de Apple TV

Het is op de nieuwe Apple TV niet nodig om je volledige Apple ID telkens opnieuw in te tikken. Dankzij een handige knop kies je uit onlangs gebruikte Apple ID's.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Apple TV met tvOS.

Op de nieuwe Apple TV kun je op drie plaatsen inloggen met een Apple ID:

  • Log in bij iCloud om je Fotostream-foto’s te bekijken.
  • Log in bij Game Center om je prestaties te synchroniseren met je iPhone en iPad.
  • Of log in bij iTunes en de App Store voor apps en films.

Alleen bij deze laatste optie kun je meerdere Apple ID’s invullen, zodat je via instellingen snel kunt wisselen. Bij de andere accounts werkt dit niet. Wil je bijvoorbeeld van iCloud-account wisselen, dan moet je eerst uitloggen en vervolgens weer inloggen. In deze tip leggen we uit hoe je een Apple ID snel kunt selecteren.

Recent gebruikte Apple ID selecteren

Als je ergens een Apple ID in moet voeren, bijvoorbeeld bij het aanmelden op iCloud, dan is er rechtsonder op het toetsenbord een handige extra knop geplaatst die je snel over het hoofd kan zien. Onder het knopje Recent vind je onlangs gebruikte Apple ID’s. Kies een Apple ID uit de lijst en je hoeft enkel nog maar het wachtwoord in te vullen.

Wordt de lijst met gebruikte Apple ID’s te lang, dan kun je deze helemaal onderaan de lijst weer leegmaken. Losse Apple ID’s uit de lijst verwijderen, is helaas geen optie.

Recente Apple ID's op de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV