Thuisdeling gebruiken om iOS-apps uit te wisselen

Met Thuisdeling (Home Sharing) kun je muziek, apps en andere iTunes-content tussen meerdere apparaten in huis delen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Met Thuisdeling is het mogelijk om iTunes-content tussen meerdere computers in huis uit te wisselen. Zo kun je makkelijk muziek, films en apps met huisgenoten delen. In het Engels heet deze functie Home Sharing.


Update: deze functie is niet meer beschikbaar in iTunes.

Het was in iTunes altijd al mogelijk om je muziekbibliotheek met meerdere computers te delen. Je mag gekochte muzieknummers op maximaal vijf computers afspelen en je kan muziek die op de ene computer is gedownload, handmatig naar een andere computer kopiëren en daar lokaal afspelen. Hiervoor moet je de betreffende computer wel autoriseren. Je keuze is daarbij niet definitief: je kunt op elk moment de autorisatie van een computer weer intrekken en een andere computer autoriseren. Sinds iTunes 9 is het met de komst van Thuisdeling nog makkelijker geworden.

thuisdeling

In iTunes vind je linksboven de optie Home Sharing. Na het invoeren van je iTunes-accountgegevens kun je de functie gebruiken. Home Sharing werkt alleen tussen twee computers waarop je met hetzelfde iTunes-account bent ingelogd.

itunes thuisdeling

De gedeelde iTunes-bibliotheek is meteen vanaf de andere computer te bereiken. Je krijgt toegang tot alle content in de andere bibliotheek. Een icoontje geeft aan dat de content niet op jouw eigen computer staat. Je kunt bijvoorbeeld naar muziek luisteren of een bepaald item (filmpje, muzieknummer, app) naar je eigen iTunes-bibliotheek kopiëren door het te slepen.

Automatische downloadsEen veelvoorkomend probleem is, dat je vaak niet weet welke apps en andere content huisgenoten hebben gekocht. Via Home Sharing kun je makkelijk zien welke items nog niet in jouw bibliotheek staan. Het is niet nodig om allerlei items handmatig te kopiëren naar jouw iTunes-bibliotheek: je kunt ook alles automatisch kopiëren. Als jouw huisgenoot iets koopt, verschijnt het even later ook in de muziekbibliotheek van jezelf. Dit doe je via de optie Instellingen.

Automatisch downloaden van muziek, boeken en apps

Op de iPhone kun je aangeven dat je muziek, apps en boeken automatisch wilt downloaden. Als je op het ene iOS-apparaat een bepaalde game installeert, verschijnt deze ook op al je andere iOS-apparaten. Deel je met een huisgenoot hetzelfde iTunes-account, dan zullen apps die de ene persoon aanschaft ook op de iOS-apparaten van de andere persoon verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2016
Categorie iTunes
Onderwerp thuisdeling