passbook-logo

Zo deel je Passbook-passen op de iPhone

Wil je een Passbook-pas op je iPhone delen met iemand anders? Dat kan je gemakkelijk regelen via de app. iCulture toont hoe je een Passbook-pas verstuurt.

passbookPassbook is een handige dienst, die werkt als een soort digitale portemonnee voor je belangrijke tickets, pasjes en klantenkaarten. Soms wil je echter een pas delen met iemand anders en hiervoor wil je uiteraard niet hoeven wisselen van iPhone. In deze tip gaan we uitleggen hoe je passen en kaartjes in Passbook deelt met anderen.

Lees ook: Dossier Passbook: alles over klantenkaarten en kortingskaarten op iPhone

Passen delen via AirDrop

De gemakkelijkste en veiligste manier om passen in de Passbook-app te delen is via AirDrop. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

Passbook passen delen

  1. Pak allebei je iPhone erbij en zorg dat degene met wie je de pas gaat delen AirDrop aanzet (kan bijvoorbeeld via het snelmenu als je naar boven veegt).
  2. Open de Passbook-app, selecteer de pas die je wilt delen en druk linksonder op het Deel-icoontje. Selecteer bij AirDrop de persoon aan wie je de pas wilt geven.
  3. AirDrop stuurt de pas meteen naar de andere iPhone. Hierdoor komt de pas meteen in zijn of haar Passbook-app terecht en kan die direct gebruikt worden.

Je kunt overigens Passbook-passen ook via AirDrop delen met een Mac. Een Mac kan er niets mee, maar op het moment dat je dat doet ontvang je een .pkpass-bestand in de map Downloads op je computer.

Passen delen via Berichten, Mail of een andere app

Je hoeft geen AirDrop te gebruiken om Passbook-passen te delen. Je kunt dit bestandje ook delen met andere apps. Het nadeel daarvan is dat de passen daardoor ergens anders terecht komen. Dat hoeft niet erg te zijn, maar als iemand jouw e-mailwachtwoord weet kan hij de pas gebruiken als je hem in je inbox laat staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen airdrop, delen, passbook