Notificaties sluiten op de Apple Watch kan op deze vier manieren

Notificaties op de Apple Watch kun je op meerdere manieren sluiten. In deze tip leggen we alle manieren haarfijn uit.

Veel mensen gebruiken de Apple Watch om notificaties van allerlei apps op hun pols te kunnen ontvangen, waardoor je niet steeds op je iPhone hoeft te kijken. Notificaties die je niet meteen leest, worden op een aparte plek bewaard. In de loop van de dag kan dit oplopen tot een flink aantal ongelezen notificaties. In deze tip leggen we uit op welke vier manieren je notificaties kunt sluiten.

Notificaties sluiten met drukken en vegen

Om een overzicht van je notificaties te lezen, veeg je van boven naar beneden over de wijzerplaat van je Apple Watch. Vervolgens zijn er vier verschillende manieren om deze notificaties te verwijderen, zonder dat je daarvoor de bijbehorende app hoeft te openen. Allereerst vind je een Sluit-knop onder elke notificatie. Om deze zichtbaar te maken, tik je simpelweg op één van de notificaties in de lijst. Als je een enkele notificatie aan het bekijken bent, is het ook mogelijk om deze te verwijderen door hem naar beneden te swipen. De notificatie wordt afgesloten en je wordt dan teruggebracht naar de lijst met notificaties.

Apple Watch-meldingen afsluiten. Apple Watch-meldingen afsluiten.

Er zijn echter nog twee andere opties. Om een enkele notificatie te sluiten, is het niet per se nodig om deze eerst te openen. In het overzicht van gemiste notificaties, is het voldoende om over de melding naar links te schuiven en op Wis te tikken. Als je het echt rigoureus aan wil pakken, dan is het ook mogelijk om alle meldingen in één keer te verwijderen. Druk hiervoor hard op het scherm van de Apple Watch en daarna op Wis alles.

Apple Watch-meldingen afsluiten. Apple Watch-meldingen afsluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2015
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen apple watch, notificaties