Foto mailen

Zo kun je makkelijker foto’s en bestanden mailen op iPhone en iPad

Je kunt makkelijk foto's en bijlagen toevoegen aan bestaande e-mailberichten. Deze tip legt uit hoe dat werk, zonder dat je steeds een nieuw mailtje hoeft te beginnen.

Als je via de Mail-app een foto wilt versturen, ben je misschien gewend om eerst naar de Camerarol te gaan. Voor het versturen van een bestand ga je misschien eerst naar iCloud Drive of Dropbox. Maar wist je dat je in iOS 10 ook heel gemakkelijk foto’s en bestanden kunt toevoegen aan bestaande e-mailberichten? Deze tip legt uit hoe het werkt.

Foto mailen

Foto’s toevoegen aan Mail-berichten

Eerst leggen we uit hoe je vanuit de Mail-app een foto verzendt. Vaak gebeurt het namelijk dat je al bezig bent met het schrijven van een e-mailberichtje en pas later erachter komt dat er nog een foto in moet. De standaard werkwijze (die we verderop beschrijven) is dat je opnieuw begint met een lege e-mail, de gewenste foto selecteert en deze vervolgens deelt. Dat vergt extra stappen en is helemaal niet nodig.

Zo doe je dat:

 1. Begin te schrijven met een e-mailbericht of antwoord op een bestaande e-mailconversatie.
 2. Druk zachtjes in het berichtenscherm, maar druk niet te hard (het is geen 3D Touch). Je ziet nu de opties Selecteer en Selecteer alles.

Foto toevoegen aan bestaande e-mail

 1. Druk op het pijltje om de verdere opties te zien. Je ziet nu Voeg foto of video toe en Voeg bijlage toe. Kies het toevoegen van een foto of video.
 2. Je wordt nu doorgestuurd naar de Camerarol, waar je de gewenste foto kunt selecteren. Kies het gewenste formaat.
 3. Daarna ga je automatisch terug naar de Mail-app, waar je verder kunt gaan met het schrijven van je e-mailtje.

Foto toevoegen aan e-mail

Documenten toevoegen aan e-mail

Het toevoegen van documenten en andere bestanden werkt op een soortgelijke manier: je hoeft niet eerst naar iCloud Drive te gaan en van daaruit het bestand in een nieuw e-mailbericht te delen. Je kunt ook achteraf nog een bestand toevoegen:

 1. Druk tijdens het schrijven van een e-mailbericht zachtjes op het scherm.
 2. Druk op de zijwaartse pijl totdat Voeg bijlage toe verschijnt.
 3. Je wordt nu doorgestuurd naar iCloud Drive, waar je het gewenste bestand selecteert. Wil je een andere online opslagdienst gebruiken? Druk dan linksboven op Dropbox, Google Drive of een andere clouddienst.
 4. Je gaat na het toevoegen van het document automatisch terug naar de Mail-app, zodat je je verhaal kunt afmaken.

Bestanden mailen op de iPhone

Foto’s delen via e-mail

Uiteraard is er ook nog de gebruikelijke wijze om foto’s en documenten te delen, die iedereen waarschijnlijk wel kent:

 1. Ga naar de Camerarol en selecteer de foto die je wilt delen.
 2. Open het deelmenu en kies Mail.
 3. Kies het gewenste formaat.
 4. Er wordt nu een nieuw mailtje gemaakt met daarin de foto.

Dit is natuurlijk minder handig als je al een lopende e-mailconversatie hebt, waar je de betreffende foto aan wilt toevoegen. Je wilt niet dat er steeds een nieuw mailtje wordt gemaakt.

Documenten delen via e-mail

Voor documenten en andere bestanden zijn er twee manieren om ze toe te voegen: door de betreffende app te openen (bijv. Dropbox), het document op te zoeken en deze vervolgens te delen. Maar je kunt het ook doen op de wijze doen die we hierboven beschrijven: door te wachten tot het scherm voor iCloud Drive verschijnt en vervolgens op Locaties te drukken. Je kunt dan elke gewenste clouddienst toevoegen, mits deze wordt ondersteund.

iCloud Drive locaties openen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorieën Foto, Internet
Onderwerpen dropbox, foto's, icloud drive