Zo kalibreert Apple straks je iPhone-scherm

Amerikaanse Apple Stores nemen een speciale machine in gebruik om daarmee iPhone-schermen na het repareren te kalibreren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store schermreparatiesAmerikaanse iPhone-bezitters die met een kapot scherm naar de Apple Store stappen krijgen niet langer een nieuwe, gereviseerde iPhone mee naar huis, maar kunnen sinds kort op een reparatie rekenen. Apple heeft in meerdere Apple Stores een fikse machine neergezet, die Genius-medewerkers kunnen gebruiken om het scherm te kalibreren nadat het scherm is vervangen. 512Pixels heeft een foto van dit apparaat weten te bemachtigen. Zoals een Apple Store-medewerker tegen 512Pixels zei: “We brengen China naar de Genius Room”.


De nieuwe reparatiedienst is een stuk voordeliger voor iPhone-bezitters die geen recht hebben op garantie. Voorheen betaalde je in Nederland 240 euro om een kapotte iPhone te laten omruilen voor een gereviseerd exemplaar. In de VS rekende Apple $229 voor het omruilen van je kapotte iPhone, terwijl de nieuw geïntroduceerde schermreparatie in de winkel $149 kost. De Europese prijs is nog niet bekend.

Apple bespaart fors door alleen het scherm te vervangen en niet een volledig gereviseerde iPhone te leveren. Met het nieuwe reparatiebeleid kan naar verluidt 1 miljard dollar worden bespaard door de iPhones meteen te repareren bij kleine schades.

Of de kalibratiemachines in de Amsterdamse Apple Store in gebruik zijn genomen is ons nog niet duidelijk. Foto’s en berichten over de machines momenteel alleen uit de Verenigde Staten afkomstig. We hebben navraag gedaan bij medewerkers in de Amsterdamse Apple Store, maar zij hebben de machines nog niet gezien. Een klant in de Apple Store Berlijn hoorde van een medewerker dat de reparaties binnenkort ook daar in de winkel uitgevoerd zullen worden, maar dat is wat ons betreft nog onvoldoende bewijs dat Apple het ook op grote schaal in de Europese Apple Stores gaat invoeren.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.