healthkit dashboard

‘Ziekenhuizen gebruiken HealthKit voor diabetes en chronische ziektes’

Amerikaanse ziekenhuizen gebruiken HealthKit om diabetes, kanker en hartkwalen in de gaten te houden. Hiervoor werken ze samen met Apple.

Twee prominente, Amerikaanse ziekenhuizen gaan HealthKit in iOS 8 gebruiken. Dit ontdekte Reuters. Met HealthKit willen de ziekenhuizen patienten met diabetes en chronische ziektes beter in de gaten houden.


healthkit dashboardArtsen van het Stanford University-ziekenhuis werken op het moment samen met Apple. Zij sleutelen aan een manier om bloedsuikerniveaus van kinderen met diabetes te verzamelen. Het Duke University-ziekenhuis ontwerpt op zijn beurt een methode om bloeddruk, gewicht en andere metingen van onder andere kanker- en hartpatiënten te vergaren.

Via HealthKit wordt al deze data opgeslagen in de Gezondheid-app, van waaruit ziekenhuizen hier vervolgens toegang toe hebben. De patiënt moet het ziekenhuis wel eerst toegang geven tot HealthKit.

De Gezondheid-app is een nieuwe functionaliteit in iOS 8. De applicatie verzamelt met het HealthKit-protocol gezondheidsinformatie van andere apps en accessoires, om een uitgebreid profiel van jou samen te stellen. Dat Amerikaanse ziekenhuizen zich hier nu ook over buigen, laat zien hoe serieus de data gebruikt kan worden.

Reuters spreekt niet over Nederlandse ziekenhuizen, maar het zit er dik in dat ook Nederland de Gezondheid-app op professioneel gebied gaat gebruiken. Eerder bleek dat het Nederlandse Radboudumc aan de slag wil met de gezondheidsdata en zelfs al met Apple sprak hierover.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.