thank you plaatje

Van de uitgever: een dankwoord aan Sentia en ForSite

Een speciaal bedankje voor Sentia (ex Nines) en ForSite, twee partners die ons na technische misère weer uit de brand hebben geholpen. Thanks guys!
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

thank you plaatjeJe zult de afgelopen dagen vast gemerkt hebben dat alles bij iCulture weer een stuk soepeler draait. Zelfs tijdens de keynote op 9 september, waarbij honderdduizenden mensen – mede door de haperende livestream – langskwamen om onze verslaggeving te lezen, gaf de website geen krimp. Dat is te danken aan de inzet van twee bedrijven: onze nieuwe managed hostingpartner Sentia (was Nines) en onze WordPress-ontwikkelaar ForSite. Beide bedrijven hebben ons de afgelopen periode (deels compleet belangeloos) uit de misère geholpen nadat we afgelopen juli tegen flinke technische problemen aanliepen: de toenmalige migratie door de partij die daar toen verantwoordelijk voor was zorgde ervoor dat onze server niet meer vooruit te branden was en ook de lay-out van de website was niet zoals we het samen met Mangrove hadden bedacht. Gelukkig konden Sentia en ForSite snel schakelen en hielpen ze ons meteen uit de brand.

De afgelopen weken hebben de teams van beide bedrijven keihard gewerkt om de zaak weer op de rails te krijgen. En dat is gelukt. ForSite bouwde aan de hand van het design van Mangrove een verbeterde WordPress-site, waardoor de weergave zowel op iPhone, iPad en desktop nu helemaal naar onze zin is. En tegelijk werkte Sentia aan het overzetten van onze vorige hostingomgeving naar een gloednieuwe, hybride managed hosting-oplossing. Alles moest op tijd klaar zijn voor hét grote moment op dinsdag 9 september, onze drukste dag van het jaar.

We hebben de afgelopen tijd achter de schermen behoorlijk zitten mopperen, omdat dingen niet liepen zoals we wilden en er teveel dingen misgingen die buiten onze macht lagen. Over Sentia en ForSite kunnen we maar één ding zeggen: dat zijn partners waar je van op aan kunt. We zijn dan ook blij dat we dit project hebben afgerond en met beide partners nog veel meer mooie dingen gaan en kunnen realiseren. De reacties op onze designtweaks via e-mail, sociale media en reacties bij de artikelen zijn overweldigend positief en de website ziet er eindelijk uit zoals we aan het begin van dit eindeloos lange traject voor ogen hadden. Kleine foutjes zijn er nog zeker, maar daar wordt nog dagelijks keihard aan gewerkt.

Foto: Nate Grigg via Flickr CC

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 08 december: Hostingbedrijf Nines is in juli 2015 overgenomen door managed hostingbedrijf Sentia. Het artikel is aangepast met de nieuwe naam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 11:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture, newiCulture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.