YouTube start met downloads en betaalde video’s

YouTube geeft gebruikers de mogelijkheid om video's te downloaden: gratis of tegen een kleine vergoeding. Ze beginnen met een aantal video's van universiteiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

youtube_downloadAfgelopen maand ontstond er speculatie over het feit of YouTube misschien officieel videodownloads zou toestaan. Het gerucht ontstond toen het mogelijk bleek om Obama’s wekelijkse toespraak te downloaden. Vandaag heeft YouTube bevestigd op haar blog dat er inderdaad een downloadfunctie komt. De bestanden zijn in mp4-formaat. Nu wil dat nog niet automatisch zeggen dat de bestanden ook voor de iPhone geschikt zijn, maar wie even verder klikt naar een helppagina ziet dat de videocodec H.264 en de audiocodec AAC wordt gebruikt – perfect voor de iPhone.

Mensen die een filmpje publiceren kunnen aangeven of de download gratis is, of dat er via Google Checkout een klein bedrag moet worden betaald. Je bepaalt zelf de prijs en de licentie. YouTube heeft als voorbeeld een aantal videodownloads van universiteiten klaargezet om te testen: Stanford, Berkeley en UCLA zijn daar bijvoorbeeld bij.

YouTube video’s downloaden kon natuurlijk altijd via de Firefox Greasemonkey-extensie of via andere gespecialiseerde software, maar nu zal YouTube dus een directe downloadlink onder de video gaan aanbieden.

Meer info: Blog YouTube

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.