3d-foto

Apple patenteert 3D iPhone-interface

Apple heeft een driedimensionale interface voor de iPhone gepatenteerd. De interface beweegt mee als je de iPhone probeert te kantelen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Wat als je bij je iPhone naar binnen kunt kijken? Het is een vraag die Apple zichzelf serieus heeft gesteld, zo blijkt uit een nieuw patent. In de patenttekst beschrijft Apple een driedimensionale iPhone-interface, die meedraait als je de iPhone beweegt. Hierdoor krijg je het idee bij een ruimte binnen te kijken.

Patent iPhone 3D interfaceApple heeft het patent ingediend in 2010, maar deze is nu pas officieel goedgekeurd door het Amerikaanse patentbureau. In 2010 had iOS nog een skeuomorfisch ontwerp, wat wellicht perfect bij de 3D-interface had gepast. iOS had dan een driedimensionale versie van bijvoorbeeld de papieren notitie-app in een kamer kunnen weergeven.

In patentillustraties zien we hoe een ruimte op het iPhone-scherm getoond kan worden, maar Apple zou ook bijvoorbeeld bepaalde delen van een gebruikelijke interface ‘dieper’ in het scherm kunnen laten zweven. Een effect wat op het moment al wordt gebruikt voor de parallax-achtergronden in iOS 7 en iOS 8. Het patent zou ook goed te gebruiken zijn voor een iPhone met 3D-scherm. Weinig geruchten wijzen op zo’n speciaal iPhone-scherm, maar Apple bemachtigde onlangs wel een patent voor het maken van 3D-foto’s.

Het is uiteraard nog even afwachten wat Apple met dit patent gaat doen. Niet ieder patent wordt immers door Apple gebruikt. We weten niet wat Apple na de aanvraag in 2010 precies heeft besloten te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2014, 18:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 3d, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.