youtube-1440p

YouTube kan nu 60fps iPhone-video’s afspelen

Op YouTube is het nu mogelijk om video's in 60fps te bekijken. Die video's kun je maken met de camera van de iPhone 6 (Plus).

youtube-60fpsVideogames zien er op YouTube opeens een stuk mooier uit. Vanaf vandaag is het mogelijk om video’s met een framerate tot 60fps af te spelen. Die video’s kun je zelf maken met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar je ziet de optie ook steeds vaker bij trailers en muziekclips. Hoe hoger het aantal fps, hoe meer detail je ziet. Je moet hiervoor de video in 720p of 1080p HD afspelen, bijvoorbeeld in Chrome of Safari op de desktop. Bij mobiele browsers werkt het nog niet altijd even goed. Vooral bij video’s met mooi beeldmateriaal zoals in games, is het verschil duidelijk te zien.

Tot nu toe zat YouTube vast aan een framerate van 30fps. Dat ziet er goed uit bij een kattenfilmpje of een filmpje met bloopers, maar bij games kon de kwaliteit nog wel omhoog. YouTube kondigde afgelopen juni aan dat ze 48fps en 60fps zouden ondersteunen, voor video’s waarin veel beweging voorkwam.

Op YouTube moet je bij het afspelen van een video de kwaliteit kiezen. In onderstaand filmpje met Mario Kart is het verschil meteen zichtbaar: je wordt helemaal meegesleurd in de game.

Zelf 60fps filmen op de iPhone 6

Wil je op de iPhone 6 filmpjes in 60fps maken, ga doe je dat als volgt:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Foto’s en Camera.
  3. Blader omlaag naar Neem video op in 60 FPS.
  4. Ga terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2014, 20:00
Categorie Diensten
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.