iOS 8 widget PCalc

Apple verbiedt calculator-widgets toch niet

Apple gaat calculator-widgets toch niet verbieden in de App Store. De maker van PCalc heeft te horen gekregen dat de widget mag blijven.

iOS 8 widget PCalcApple is toch niet van plan om calculators in widgets op iOS aan banden te leggen. Dat meldt het bedrijf aan TechCrunch. Apple geeft daarmee een reactie op het nieuwsbericht van gisteren. Toen schreven we dat de ontwikkelaar van de rekenmachine-app PCalc te horen kreeg dat hij de widget uit de app moest verwijderen. Waarom Apple nu een ander standpunt inneemt, is niet duidelijk.

Volgens de berichtgeving gisteren zou een calculator-widget te zware berekeningen kunnen behelzen voor een toepassing in het berichtencentrum. Apple meldt in zijn richtlijnen dat een widget op de Vandaag-pagina in het berichtencentrum ‘niet de goede plek was voor multitask-stappen en lange processen’.

Het terugtrekken van het verbod gaat niet gepaard met uitleg van Apple’s kant. Wel maakt het bedrijf bekend dat alle calculator-widgets toegestaan zullen blijven. Overigens is het niet helemaal bekend wie bij Apple ontwikkelaar James Thomson aanspoorde de widget te verwijderen. Het zou een verkeerde interpretatie van de richtlijnen door een Apple-update-tester kunnen zijn. Thomson heeft zelf trouwens nog niks gehoord van de teruggedraaide regel, maakt hij duidelijk op Twitter:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2014, 18:09
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen calculator, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.