yobu-widget-breed

YoBu: bellen vanuit het Berichtencentrum met snelle widget

YoBu is een telefoonwidget voor het Vandaag-scherm van het Berichtencentrum. Met YoBu kun je razendsnel mensen bellen op basis van telefoonnummer of naam.

Als je heel snel iemand wilt bellen, kun je naar de Telefoon-app gaan en de lijst met favorieten raadplegen. YoBu denkt dat het nog sneller kan: met de YoBu-widget voor het Vandaag-scherm heb je elk telefoonnummer onder handbereik. Bij YoBu bel je mensen op nummer of naam.

yobu-widget-breed

Weet je bijvoorbeeld dat het telefoonnummer begint met 0900, dan kun je snel die cijferreeks invoeren. Links in het scherm zie je alle contacten die het nummer gebruiken. Je kunt met YoBu trouwens ook naambellen: tik de letters in zoals je met T9 gewend was en de namen met de bijbehorende telefoonnummers verschijnen in beeld.

YoBu is een volledig functionerende telefoonapp, verpakt in een widget. De app zelf hoef je na het opstarten niet meer te bekijken, want er zit niets in wat je nodig hebt. De knoppen in de app leiden naar een tutorial, laten je feedback geven en bevatten nog wat Facebook- en Twitter-linkjes. Wegstoppen in een mapje ergens op je allerlaatste homescreen is de beste oplossing. Om YoBu te gebruiken moet je de widget natuurlijk nog wel even activeren op het Vandaag-scherm.

yobu-widget-bellen yobu-widget

Eigenlijk is het wel wat vreemd dat het Vandaag-scherm is uitgegroeid tot een dashboard voor allerlei tooltjes, die vaak helemaal niet zijn bedoeld om je op de hoogte te stellen van dingen die vandaag spelen. Terwijl Apple gewoonlijk heel streng is dat apps geen verwarrende functionaliteit bevatten, is dat bij het Vandaag-scherm anders. Er zijn allerlei widgets toegestaan, van spelletjes tot snelle toegang tot WhatsApp. Maar niet alles is toegestaan: notitie-widgets mogen niet.

Nuttig is YoBu in ieder geval wel: je kunt met één swipe en een paar taps mensen bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 17:44
Categorie Apps
Onderwerpen bellen, berichtencentrum, telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.