tiiny-kevin-rose

Kevin Rose stopt met foto-app Tiiny

Kevin Rose stopt met Tiiny, de app waarmee je foto's kunt uitwisselen. Tiiny liet je kleine foto's en video's zien van vrienden, maar bleek geen succes.

tiiny-kevin-rose
Het is lastig om van een gloednieuwe fotodienst een succes te maken, zelfs al ben je een bekende persoon. Dat merkt Kevin Rose met zijn fotodienst Tiiny. Hij en zijn compagnon Marc Hemeon hebben daarom besloten om de stekker eruit te trekken. Tiiny ging in september 2014 van start als de zoveelste dienst om foto’s met je vrienden te delen. Daarbij was op zich een originele insteek bedacht: de foto’s werden getoond als kleine plaatjes van 212 x 212 pixels, zodat je naar een constant wisselende collage van foto’s en filmpjes kon kijken.

Lees ook: Review Tiiny voor iPhone

tiiny-app-iphoneHet nieuws over het einde van Tiiny werd op een nogal bijzondere manier naar buiten gebracht: via een berichtje op Product Hunt. Marc Hemeon reageerde daar op een berichtje waarin werd gezegd dat de nieuwe videochat-app Pop wel erg op Tiiny lijkt. Hemeon antwoordde dat ze veel hebben geleerd van Tiiny, maar dat het niet echt een probleem oploste. Het versturen van foto’s kan volgens hem net zo goed via sms, SnapChat, Instagram of Vine plaatsvinden. Hij gaf aan dat er een laatste update van Tiiny aankomt, waarmee je je foto’s en video’s kunt downloaden. “Zodat we Tiiny op een nette manier kunnen sluiten”. Later haalde Hemeon de reactie weer weg, waardoor het erop lijkt dat hij voor zijn beurt sprak.

Een erg springlevende dienst was Tiiny toch al niet meer: er kwamen nauwelijks updates en het Twitter-account van Tiiny staat al 100 dagen stil. Zelf kondigde Rose een paar dagen geleden aan dat hij weggaat bij Google Ventures om zich helemaal te richten op North Technologies, het bedrijf dat Tiiny maakte. Zijn plan daarmee is om zoveel mogelijk dingen te proberen en te kijken welke projecten een succes worden. Om de zoveel maanden moet er een nieuw project van start gaan en als het niet aanslaat, stoppen ze er net zo makkelijk weer mee.

De Tiiny-app is nu nog gewoon te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 19:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.