ios-9-logo

‘Apple gaat publieke beta’s iOS 8.3 en iOS 9 uitbrengen’

Naar alle waarschijnlijkheid kan iedereen straks de beta's van iOS 8.3 en iOS 9 installeren. Volgens nieuwe berichten wil Apple publieke beta's openbaar beschikbaar maken om zodoende meer feedback te krijgen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ios-9-logoApple is van plan om dit jaar publieke beta’s beschikbaar te stellen van iOS 8.3 en iOS 9. Dit heeft 9to5Mac vernomen van anonieme bronnen. De testversies van iOS kunnen worden geïnstalleerd door iedereen, waardoor Apple met een veel grotere betagroep op zoek kan naar mogelijke bugs. Apple heeft nog niet eerder openbare beta’s van iOS-updates uitgebracht: de betaversies van iOS zijn altijd beperkt tot ontwikkelaars en goedgekeurde testers. Maximaal 100.000 mensen krijgen toegang tot de beta’s van iOS 8.3 en iOS 9.

De publieke beta van iOS 8.3 moet in maart beschikbaar worden gesteld via het AppleSeed-programma – vermoedelijk al op 11 maart. Het zou hierbij gaan om iOS 8.3 beta 3, een update die in dezelfde week ook voor ontwikkelaars wordt uitgebracht. Eerder heeft Apple al iOS 8.3 beta 1 uitgebracht.

De openbare testversie van iOS 9 staat voor de zomer gepland, nadat Apple de grote iOS-update op WWDC heeft aangekondigd. De uiteindelijke versie van iOS 9 komt in het najaar van 2015 uit.

Apple heeft nog niet eerder een publieke beta van iOS uitgebracht, maar bij OS X op de Mac is het wel eerder gebeurd. Afgelopen jaar werd OS X Yosemite nog in publieke betavorm uitgebracht, waardoor een grote groep mensen de Mac-update konden testen.

De keuze voor een openbare beta sluit aan op eerdere berichten over iOS 9. Apple zou zich met de update meer willen richten op de stabiliteit van iOS, wat betekent dat er minder aandacht uitgaat naar nieuwe functies. Door de beta voor heel veel gebruikers beschikbaar te stellen, kan Apple oplossingen voor bugs op een grote schaal testen.

In iOS 8.3 gaat Apple ook een aantal technische verbeteringen introduceren, waaronder een vernieuwd Emoji-toetsenbord, beter stemgeluid voor Siri en makkelijker inloggen met Google-accounts. Het wordt met iOS 8.3 ook mogelijk om draadloos met CarPlay te verbinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 19:21
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen beta, ios 8.3, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.