Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Xcode Cloud-icoon

Apple breidt Xcode Cloud uit met betaalde abonnementen

Apps bouwen in de cloud
Wil je een app bouwen, maar is je computer niet zo heel krachtig, dan kun je testen en andere taken ook in de cloud laten uitvoeren. Apple heeft Xcode Cloud nu opengezet voor abonnementen.

Xcode Cloud met betaalde bundels

Met Xcode Cloud kun je ondere apps bouwen, geautomatiseerde tests uitvoeren en feedback vragen van gebruikers. Het werd aangekondigd tijdens WWDC 2021 en bevond zich daarna meer dan een jaar in private bèta, waarbij het alleen mogelijk was om op uitnodiging deel te nemen. Nu breidt Apple het uit: elke geregistreerde ontwikkelaar kan zich aanmelden voor meer rekenuren in Xcode Cloud, als daar behoefte aan is.


Tijdens WWDC 2022 breidde Apple de toegang tot de Xcode Cloud al iets meer uit: toen kregen alle ontwikkelaars toegang tot de gratis bundel van 25 rekenuren per maand. Wie meer nodig heeft kan vanaf vandaag upgraden. Er zijn drie bundels:

  • 100 rekenuren voor $49,99 per maand
  • 250 rekenuren voor $99,99 per maand
  • 1000 rekenuren voor $399,99 per maand

Xcode Cloud-workflow

Gratis bundel verdwijnt op termijn
Volgens Apple kunnen ontwikkelaars op elk moment van bundel wisselen. De gratis bundel van 25 rekenuren bestaat ook nog steeds, maar wordt op termijn betaald. Vanaf 2024 betaal je er $14,99 per maand voor. Een rekenuur is een uur tijd, dat nodig is om een taak in de cloud uit te voeren, zoals het bouwen van een app of het uitvoeren van een test. Via App Store Connect en de Apple Developer-app kun je zien hoeveel uur je verbruikt hebt.

Meer details over Xcode Cloud zijn te vinden op de Apple Developer-website.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 augustus 2022 om 19:14
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.