Xbox Music slaat afspeellijsten offline op na update

De iPhone-app voor muziekdienst Xbox Music is voortaan in staat nummers in afspeellijsten offline op te slaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Xbox Music offline afspeellijstEen update voor Xbox Music maakt het mogelijk om nummers in afspeellijsten offline op te slaan in de app. Dit doe je door een schakelaar bovenin een afspeellijst om te zetten. Deze functionaliteit was al langer beschikbaar voor gebruikers van de Windows Phone-versie van Xbox Music, maar ontbrak lange tijd in de iOS-app. Met de toevoeging kan Xbox Music ook beter concurreren met alternatieven zoals Spotify, die dezelfde functie aanbieden.

Xbox Music is één van de vele muziekdiensten die voor een vast bedrag per maand een oneindig te beluisteren muziekbibliotheek biedt. Om de app te gebruiken moet je een Xbox Music-pas aanschaffen, die na een gratis maand uitproberen €9,99 kost. Dit is ook het bedrag dat wordt gevraagd door concurrerende diensten zoals Deezer, Spotify en Music Unlimited. Xbox Music had bij de introductie in september 2013 een verzameling van 30 miljoen nummers. Dat was toen meer dan de 20 miljoen van Spotify.

Hoewel Xbox Music ongeveer dezelfde diensten biedt als veel concurrenten, onderscheidt de muziekdienst zich wel op één manier: een bijbehorende app voor de Xbox 360 maakt het mogelijk om je muziek ook op Microsoft’s spelcomputer te beluisteren. Deze kan alleen worden gebruikt als je ook een Xbox Live Gold-abonnement hebt voor nog eens 40 euro per jaar. Een gebrek aan gratis luisterfuncties in de iOS-app maakt Xbox Music alleen een stuk minder toegankelijk dan Spotify, dat sindskort een beperkt aantal functies in de apps kosteloos aanbiedt.

Sony’s Music Unlimited kreeg onlangs ook een update, met daarin verbeterde ondersteuning voor iOS 7, door prominenten samengestelde afspeellijsten en verbeterde deelfuncties. De app kreeg in oktober 2013 voor het eerst ondersteuning voor iOS 7.

Downloaden: Xbox Music (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Ook genoemd: Music Unlimited (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:01
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.