WWDC 2012: Siri binnenkort beschikbaar voor nieuwe iPad #WWDC

Na de iPhone 4S zal Siri binnenkort ook beschikbaar zijn voor de nieuwe iPad. Apple heeft tijdens WWDC bekendgemaakt dat de virtuele assistent in iOS 6 toegankelijk wordt gemaakt voor de derde generatie iPad. Wanneer deze update precies uitkomt is nog niet duidelijk. Apple kondigde tijdens WWDC ook een aantal nieuwe functies voor Siri aan, […]
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SiriNa de iPhone 4S zal Siri binnenkort ook beschikbaar zijn voor de nieuwe iPad. Apple heeft tijdens WWDC bekendgemaakt dat de virtuele assistent in iOS 6 toegankelijk wordt gemaakt voor de derde generatie iPad. Wanneer deze update precies uitkomt is nog niet duidelijk.

Apple kondigde tijdens WWDC ook een aantal nieuwe functies voor Siri aan, waaronder de mogelijkheid om apps op te starten en om informatie over films, sport en restaurants te tonen. Je lees hier meer over in ons uitgebreide artikel over iOS 6 op onze zustersite iPhoneclub.

Met Siri kun je op de iPad bepaalde stemcommando’s gebruiken om bijvoorbeeld berichten te versturen, afspraken te maken of om het weer te bekijken. De derde generatie iPad was al langer in staat om de dicteer-functie van Siri te gebruiken om berichten te typen, maar de stemcommando’s waren nog niet beschikbaar.

Hoewel Siri in Nederland gebruikt kan worden, kun je de virtuele assistent niet in het Nederlands opdrachten geven. Je zult een commando in het Engels, Frans, Duits of Japans moeten geven. Apple heeft nog niks gezegd over een mogelijke Nederlandse versie van de virtuele assistent, maar is wel van plan om in de toekomst Siri naar andere talen te vertalen. Wel werden er een aantal nieuwe talen aangekondigd, waaronder Italiaans, Mandarijn, Koreaans en Kantonees.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 22:25
Categorie iOS
Onderwerp Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.