Withings Steel HR horloge met iPhone

Gezondheidsproducten van Withings heten binnenkort Nokia

De naam Withings zal verdwijnen. Alle gezondheidsproducten zoals weegschalen, thermometers en sporthorloges krijgen binnenkort de naam Nokia. Ook wordt de Health Mate-app vernieuwd en komt er een programma voor doktoren.

Withings, het bedrijf dat allerlei gezondheidsproducten op de markt brengt zoals slimme thermometers en fitnesshorloges, werd vorig jaar overgenomen door Nokia. In de tussentijd zijn er nog allerlei nieuwe accessoires aangekondigd en verschenen onder de naam Withings, maar vanaf deze zomer komt daar verandering in. De naam Withings zal verdwijnen, want alle producten gaan verder onder de naam van Nokia.

Withings Steel HR horloge met iPhone

Withings als concurrent voor HealthKit

Nokia nam vorig jaar Withings over, mede als concurrent voor Apple’s HealthKit. Dat betekent dat niet alleen de naam Withings gaat verdwijnen, want er komt ook een grote update voor de Health Mate-app van Withings. Daarnaast komt er een Patient Care Platform, waarmee doktoren en professionals de gegevens van klanten kunnen aflezen, afkomstig van de accessoires van Withings. Apple heeft zelf ook zo’n platform genaamd CareKit, als onderdeel van het grotere HealthKit-platform.

De Health Mate-app krijgt deze zomer een groot redesign. De app is onder andere beschikbaar voor de iPhone en Apple Watch en volgt je dagelijkse activiteiten en laat je koppelen met de Withings-accessoires. Behalve het redesign krijgt de app ook nieuwe en verbeterde functies, zodat het delen van gegevens met vrienden makkelijker gaat. Ook het koppelen van Withings-accessoires zal beter werken. Er komen ook coachingprogramma’s in de app die acht weken zullen duren. Hiermee krijg je gepersonaliseerd gezondheidsadvies en fitnessdoelen.

Withings maakt al een hele tijd thermometers, slimme weegschalen kondigde vorig jaar nog een stijlvol fitnesshorloge aan. Apple verkocht de accessoires ook in haar eigen online Apple Store en de fysieke Apple Stores. De verpakking van de Withings-accessoires werd zelfs aangepast aan de stijl van Apple, zodat deze voornamelijk wit waren. In december haalde Apple de Withings-producten uit haar winkels, nadat Apple in een patentenstrijd met Nokia verwikkeld was. Hoewel de gemiddelde consument niet zo snel de link zou leggen tussen Withings en Nokia, was dat voor Apple reden genoeg om te stoppen met de verkoop. Nu de naam Withings zal verdwijnen en alle producten onder de naam van Nokia vallen, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze producten nog terugkeren in de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 februari 2017 om 9:55
Onderwerp
Categorie
Accessoires
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.