iPod Classic prototype

Bijzonder iPod Classic-prototype met rode binnenkant op eBay verschenen

Op eBay is een bijzondere, tweede generatie iPod verschenen. Het gaat om een prototype met rode binnenkant uit 2002.

Verzamelaars opgelet: op eBay is een bijzonder prototype van een iPod Classic verschenen. Het gaat om een prototype van de tweede generatie iPod Classic uit 2002, voorzien van een rood binnenwerk. De vraagprijs is net geen 100.000 dollar, maar het scheelt niet veel.


iPod Classic prototype

iPod-prototype uit 2002

Onder het Apple-logo op de achterkant van de iPod is de tekst ‘P95 DVT’ te zien, de interne naam voor de iPod classic. Daaronder zie je het serienummer, dat niet in Apple’s normale database met serienummers te vinden is. De iPod is volgens de verkoper extreem zeldzaam. Wel zit er een klein deukje aan de achterkant, maar dat zal de verzamelaars niet afschrikken. De iPod is nog steeds op te laden en functioneert volledig.

iPod Classic prototype

Het moederbord dateert uit 2002, het jaar waarin de tweede generatie iPod uitkwam. Op de achterkant van het apparaat staat een datum met 2001-copyright. Het modelnummer M8541 wijst echter op de eerste generatie. Het zou hierbij kunnen gaan om een tussentijds prototype, dat Apple aan het testen was op basis van bevindingen met de eerste modellen.

iPod Classic prototype

De eBay-verkoper heeft nog meer Apple-prototypes en heeft wel vaker Apple-spullen verkocht. Je kunt ook een eerste generatie iPad-prototype in handen krijgen en een setje in-ear oortjes van Apple, eveneens prototypes. Die zijn gelukkig wel iets goedkoper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.