Reacties voor: Wired: ‘Je volgende mobieltje lijkt meer op Nokia N95 dan op iPhone’

Van 1 tot 3 april vindt in Las Vegas de CTIA plaats, een belangrijke beurs voor de telecomindustrie. iPhone-klonen zullen we daar wel aantreffen, maar de mobiele telefoons van dit jaar zullen sterker zijn beïnvloed door toestellen zoals de Nokia N95, zo beweert Wired.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik hoop het, blijf ik lekker origineel en beter! 😉

  2. wired zit er vast naast.
    De Nokia N95 bestond al voor de iphone release. En geen enkel bedrijf heeft toen zijn telefoons gebaseerd op de N95. Toen de iPhone uit kwam deden drie grote merken meteen de copieermachines aan toen bleek dat een multi-touchscreen wel werkt.

    ( wetend dat die techiek zoals Apple hem toepast zwaar gepatenteerd is zijn ze het toch gaan gebruiken. Waarschijnlijk in de hoop dat de consument voor naamsbekendheid zou kiezen in plaats van de nieuwe onbekende. )

    Ik weet dus niet of dit precies de realiteit zal zijn zoals wired het voorschrijft.

  3. Ik heb zelf hier nog een Nokia N95 in de kast liggen, moet nog verkocht worden (iemand interesse?) Ik ben bewust van N95 naar iPhone gegaan, na een aantal keer de functies van de iPhone gezien te hebben. De N95 draait op Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 1.0, wat op zichzelf een heel brak OS is. Na een softwareupdate werd het mogelijk om SDHC kaartjes er in te steken, ik stak er dus ook vrijwel direct een 8GB kaartje in. Ik had ‘m volgestampt met 4GB aan muziek en er stonden zo’n 30 foto’s, 1300 smsberichten en 56 contacten in. Iedere dag 3 á 4 crashes werd normaal…

    Nee, doe mij maar geen N95-look-a-like hardware in een mobieltje met touchscreen. Waarom?
    – Als ik route ging plannen had ik geen zin om te wachten op dat oh zo trage GPS signaal, dus ik navigeerde via signaal van de mast (minder nauwkeurig, maar vele malen sneller!)
    – De 5.0 megapixel camera was een absolute miskoop, amper gebruikt. Ik ben hem bovendien ook nog 2x iets meer dan een maand kwijt geweest, omdat m’n vorige N95 last had van het nog steeds niet bij Nokia bekende auto-focus probleem (icm met compressieprobleem).
    – De agenda gebruikte ik veelvuldig maar was onoverzichtelijk en brak! Ik gebruikte daarvoor in de plaats een symbian applicatie van een derde partij, welke op zichzelf ook best brak was.
    – Wifi-signaal is natuurlijk om van te huilen. Op het station in Groningen ontvang ik nu met de iPhone ruimschoots het gratis KPN Wifi-netwerk… met mijn N95 viel het signaal constant weg…tenzij ik onder een accespoint ging staan!

    Maarja, er zullen toch altijd veel mensen gaan voor de vernieuwende functies, zoals: Kijk! ik heb GPS op mijn telefoon! en: Zie mij, ik heb een telefoon waar 8,0 megapixel op een chipje van 0,01nm is gestampt! Zo heb ik mijn N95 dus ook gekocht… in het vervolg zal ik meer letten op functionaliteit voor mij dan op dure en onnodige hardwarematige opties.

  4. Hij heeft vast geen N95 😛
    Ik was mijn Nokia E70 (wederom Symbian S60 3rd) echt helemaal zat na een tijdje. Wat dat betreft houd ik gewoon mijn iPhone totdat er iets vergelijkbaars op de markt komt.

  5. Symbian S60 3rd Edition is traag. Als ik mijn E61 vergelijk met mijn iPhone, dan heb ik qua gebruiksgemak tien keer liever mijn iPhone. De E61 kan veel meer, maar mijn iPhone doet dat wat ie doet, heel mooi en heel goed. (en snel). Had ook een volgestampt SD kaartje erin. Traag als dikke s****t in de winter. Heb mijn iPhone meermalen opgevuld to-the-max, no problemo. Ook die ingebouwde GPS van die Nokia’s laat vaak te wensen over. Ik heb liever een bluetooth gekoppelde receiver; veel sterker signaal, veel beter bereik. Wired zit er denk ik dit keer goed naast. Toegegeven, als ik nu internationaal zakenman was geweest had ik waarschijnlijk de E90 communicator gekocht, maar dat ben ik niet. Mijn E61 had ik altijd op zak, mijn iPhone meestal in m’n hand. 🙂 hehe.

  6. Wat een ongelofelijk onzin verhaal.
    Nokia heeft ook jaren lopen kloten met een onhandige GUI, zouden ze dan nu ineens het ei hebben uitgevonden.
    Ik denk dat de iPhone alleen maar slecht geïmiteerd wordt en de GUI van de iPhone zal slecht een slap aftreksel worden bij de andere merken.

  7. Zolang als al die andere toestellen geen OS X draaien is er geen concurrentie wat mij betreft voor de iphone. Feitelijk net als met de pc’s dus ;-).

  8. Michiel,
    Respect voor je verhaal, het klopt echt helemaal, ik heb er ook 1 in de kast liggen die ik moet verkopen en ik ben echt 10x meer tevreden met mij iPhone.
    Ik heb nu een PDA (Voor navigatie & Agenda) gekocht op marktplaats voor 100 euro, een camera voor 200 euro en een iPhone, dit was niet nodig geweest als de N95 zo goed was geweest als dat nokia zelf beweert, wat een crap toestel zeg.

  9. ik heb de iphone nu 3 weken in mijn bezit en ik heb nog nooit zo’n goed toestel gehad.. Ik heb er ook al 9(!) doorverkocht (kan ze in nl voor een zeer goede prijs inkopen, en nee; maak geen winst maar meer happy iphone gebruikers!). Deze club is mijn meest favoriete ‘nieuwspagina’ kortom niets dan hulde voor de iphone en deze club, Apple is zo goed, jammer dat de rest van de wereld dat nog steeds niet ziet… Maar daar komt steeds meer verandering in… En deze woorden komen allemaal uit een voormalig windhoos docent!

  10. Ach, de iPhone lijkt anders ook aardig op de LG Prada 😉

  11. @thomas

    Ik denk dat we allemaal maar net doen alsof we je niet net een Iphone hebben horen vergelijken met een LG (Prada)… 😉

  12. 🙂

  13. @ 4saus: Ook van de N95 bestaan talloze kloontjes. Gaarne iets beter inlezen in het vervolg.

    En laten we aub niet doen alsof Apple de eerste was met een touchscreen. Heb hier een 10 jaar oude PDA die qua techniek geen drol onderdoet voor een iPhone.

    Heb zelf ook een iPhone en apparaten die draaien op Windows en Symbian. Wil ik functionaliteit, dan pak ik een PDA en voor het; ‘Kijk eens wat ik heb’ pak ik de iPhone.

    En dat multi-geneuzel-touchscreen-dinges.. Leuk, maar ik kijk geen 400 keer per dag foto’s en sweep op geen 3600 keer met mn vinger over het scherm. Oh, en internetten op een iPhone over GPRS is een drama.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.