Wired: ‘Je volgende mobieltje lijkt meer op Nokia N95 dan op iPhone’

Van 1 tot 3 april vindt in Las Vegas de CTIA plaats, een belangrijke beurs voor de telecomindustrie. iPhone-klonen zullen we daar wel aantreffen, maar de mobiele telefoons van dit jaar zullen sterker zijn beïnvloed door toestellen zoals de Nokia N95, zo beweert Wired.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Sony Ericsson Xperia x1Bij de eerste generatie mobiele telefoons die door de iPhone waren geïnspireerd, ging het om producten die al op de planning stonden en op het laatste moment nog een iPhone make-over kregen. Vanaf nu zien we telefoons waarbij meer aandacht is besteed aan de gebruikersinterface en de software. Volgens een artikel in Wired kunnen we de iPhone als trendsetter beter vergeten: de volgende mobiele telefoon van de meeste gebruikers zal er eerder uitzien als de Nokia N95.

De iPhone heeft in 2008 nog een behoorlijke invloed op de mobiele telefoonmarkt, maar volgens Wired gaan telefoonfabrikanten er ook bewust afstand van nemen. De Nokia N95 geeft de trend aan, vooral wat de interne functies betreft: high-speed internet, ingebouwde GPS en multimediafuncties. Hardwarefuncties zoals touchscreens en megapixels spelen daarbij een ondergeschikte rol. Toch spreekt het artikel zichzelf daarbij tegen, want GPS en 3G zijn toch ook degelijk hardwarevoorzieningen en wat megapixel-camera’s betreft heeft Nokia meer dan Apple een naam hoog te houden.

Avi Greengart, onderzoeksdirecteur bij Current Analysis, ziet de Experia X1 van Sony Ericsson als voorbeeld van een door de iPhone geïnspireerde telefoon. Samsung en LG maken ook klonen, maar dat is niet het meest gehypte nieuws op CTIA, de grote telecombeurs die van 1 tot 3 april plaatsvindt in Las Vegas. Dat is namelijk Google Android.

Lees het artikel: Cellphone Makers Realize: It’s the Software, Stupid

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2008, 18:02
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apps, invloed, kloon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.