iTunes-voorwaarden-stripboek

Zou je de iTunes voorwaarden wel lezen als het een stripboek was?

Een Amerikaanse cartoonist maakt de iTunes gebruikersvoorwaarden aantrekkelijk door ze in een stripboek te verwerken. In tal van tekenstijlen presenteert hij deze lap tekst op een komische manier.

iTunes-voorwaarden-stripboek

In een poging om de iTunes voorwaarden wat vermakelijker te maken heeft een Amerikaanse tekenaar ze verwerkt in een stripboek. Is een getekende Steve Jobs in de stijl van Kuifje, Snoopy en Adventure Time genoeg voor jou om deze enorme lap tekst door te nemen?

Robert Sikoryak, Amerikaanse cartoonist, heeft alle Terms & Conditions van iTunes in twee verschillende stripboeken uitgeschreven en aangevuld met talloze tekeningen. Op een speciale Tumblr-pagina geeft hij een voorproefje van de boeken, die vooral komisch zijn omdat de tekst meestal totaal niet aansluit bij wat er gebeurt op de tekening.

Dramatische tekeningen bij suffe teksten

Zo zien we een Kuifje-achtige Steve Jobs op een berg die uitschreeuwt dat de copyrightregels voor boeken en apps ook geldt voor internetlinks, en houdt Jobs op een andere pagina een huilende vrouw stevig vast terwijl hij over Apple’s aansprakelijkheid vertelt.

Als je de tekenkunsten van Sikoryak wel kan waarderen, loont het om de Tumblr-pagina te volgen. Iedere dag publiceert hij namelijk een andere tekening, al kun je ook papieren varianten van de boeken bestellen voor acht dollar per stuk (omgerekend €7,33).

Gebruikersovereenkomst in duidelijke taal

Steeds meer mensen bedenken manieren om de gebruikersvoorwaarden van Apple op een toegankelijke manier uit te leggen. Zo nam een blogger onlangs al de nobele taak op zich om de gebruikersvoorwaarden van OS X El Capitan in duidelijke taal op te schrijven.

iTunes-Strip

iTunes-Strip

iTunes-Strip

Steve Jobs-biografie in videovorm

Ben je na het lezen van de iTunes voorwaarden nog steeds toe aan wat meer Apple-info? Dan kun je in onderstaande video een volledig geanimeerde biografie van Steve Jobs bekijken. In 19 minuten ben je op de hoogte van de levensloop van Apple’s oprichter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 14:02
Categorie Apple
Onderwerpen boeken, gebruikers, voorwaarden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.