Notchless

Verberg de notch op je iPhone X met deze apps en wallpapers

Met apps en wallpapers kun je de notch van de iPhone X verbergen of minder zichtbaar maken, voor als je het zwarte balkje te storend vindt.

No notch? No problem! Er zijn inmiddels apps en wallpapers die ervoor zorgen dat je de notch, oftewel de inkeping bovenin het scherm van de iPhone X, minder zichtbaar kunt maken. We laten hier een aantal voorbeelden zien: Notcho, Notch Remover en enkele wallpapers die de notch verbergen.

Notch verbergen: ja of nee?

De notch heeft geleid tot wisselende reacties. Volgens sommigen valt het nauwelijks op, terwijl anderen constant een zwarte balk zien. In onze iPhone X review merkten we op dat de notch eigenlijk niet zo storend is, tenzij je de iPhone op z’n kant houdt om bijvoorbeeld een filmpje te kijken. Apps die nog niet zijn aangepast voor de X hebben een zwarte streep, waardoor het minder opvalt – maar dat vinden mensen ook niet fijn, omdat er niet maximaal gebruik wordt gemaakt van het schermoppervlak.

Notcho scherm

Notcho verbergt de notch

Vind je de notch he-le-maal niks, dan kun je met Notcho wallpapers maken die de ‘oren’ aan weerszijden helemaal zwart maken zodat je een brede zwarte balk krijgt. Je ziet nog wel details zoals tijdstip en signaalsterkte. Het is geen perfecte oplossing omdat wallpapers niet in apps te zien zijn. Maar je beginscherm heeft in ieder geval geen inkeping meer.

Notch Remover

Notch Remover past wallpapers aan

Notch Remover voegt een zwarte balk toe aan zelfgekozen wallpapers. Dit geeft je dus wat meer vrijheid qua wallpapers. Net als bij Notcho krijg je een bredere zwarte balk bovenin het scherm, zoals je ook bij de meeste Android-toestellen ziet. Apple had dat ook kunnen doen, maar koos er juist voor om de unibrow (brede wenkbrauw) te omarmen en moedigt ontwikkelaars juist aan om de notch niet te veel te maskeren.

Notchless

Notchless: mooie wallpapers zonder notch

Mooie wallpapers, allemaal zonder notch! Op de webpagina notchless.space vind je allerlei wallpapers die goed passen bij het minimalistische uiterlijk van de iPhone X. De wallpapers zijn afkomstig van Unsplash, waarbij rekening is gehouden met de hoogte van de statusbalk.

Alle wallpapers stel je natuurlijk in op de gebruikelijke manier: via Instellingen > Achtergrond. Heb je serieuzere iPhone X klachten die verder gaan dan ergernis over een zwart hapje uit je scherm, dan hebben we daar een apart artikel over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2017, 13:14
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen iPhone X, wallpaper
Device iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.