WhatsApp telefoon

‘WhatsApp werkt aan Snapchat-functie, nachtmodus en tabletversie’ (update)

Naast de belfunctie werkt WhatsApp aan een Snapchat-functie, nachtmodus en wordt zelfs over een tabletversie nagedacht.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp TelefoonWhatsApp is van plan om in de toekomst verschillende nieuwe functies te gaan introduceren. Zo wil de populaire chat-app een speciale Snapchat-functie voor foto’s introduceren, wordt er gewerkt aan een speciale nachtmodus en ook denkt men na over een versie voor de tablet zoals de iPad. De informatie is afkomstig van een medewerker van WhatsApp die tegenover het Duitse magazine BILD een boekje open deed over de toekomstige plannen. De eerder aangekondigde belfunctie zou ook al vrij snel moeten verschijnen, al zou dat meteen ook een van de redenen zijn voor de vele storingen van de afgelopen tijd. Update: Een woordvoerder van WhatsApp laat weten dat de berichtgeving onjuist is.


Het sociale netwerk Snapchat is voor steeds meer concurrerende sociale netwerken een bron van inspiratie. Zo komt Apple in iOS 8 ook voor iMessage met een nieuwe functie die je berichten en media laat verwijderen, net zoals Snapchat nu al kan. Tegelijkertijd zou ook Facebook zelf aan een aparte app werken die vergelijkbare functionaliteit krijgt. Volgens de medewerker moeten gebruikers in WhatsApp straks zelf kunnen bepalen hoe lang de ontvanger een foto kan blijven zien. Wanneer de functie verschijnt is echter nog onduidelijk.

Ook wordt er gewerkt aan een speciale nachtmodus. Daardoor moet de app ook bij weinig licht prettiger te gebruiken zijn. Verschillende apps in de App Store, zoals de populaire Twitter-app Tweetbot en rss-app Ziner, bieden deze functionaliteit al aan. Zij activeren automatisch een donker thema als het omgevingslicht beneden een bepaald niveau komt. Tegelijkertijd moet ook het melden van problemen eenvoudiger worden in de volgende versie van WhatsApp. Zo kan de app zelf een screenshot maken en dat meesturen bij het melden van een probleem.

WhatsApp wil zich nog altijd niet aan een desktopversie van de app committeren, stelt de medewerker tegenover BILD, hoewel daar kennelijk wel veel vraag naar is. De focus bij WhatsApp zou op iOS liggen en er wordt al nagedacht over specifieke iOS 8-functionaliteit zoals het snel reageren vanuit een notificatie of het ontgrendelscherm van je iPhone. De vragen over een tabletversie van WhatsApp neemt het bedrijf wel serieus. “Dat is nog niet uitgesloten. Veel gebruikers willen dat graag”, aldus de medewerker.

WhatsApp bellenEr was al bekend dat WhatsApp een eigen belfunctie aan de app zal toevoegen. WhatsApp CEO Jan Koum deed de aankondiging van de nieuwe belfunctie in februari dit jaar. Uit enkele gelekte screenshots werd duidelijk hoe het eruit zou kunnen gaan zien. Volgens de medewerker wordt het in de volgende versie van de app mogelijk om met je vrienden te bellen. De nieuwe functie zou al in de ‘aankomende weken’ geïntroduceerd kunnen worden.

Volgens de medewerker is de belfunctie een grote wens van Facebook, dat in februari de overname van WhatsApp aankondigde. Officieel is die nog niet helemaal rond, maar CEO Mark Zuckerberg zou op dit moment al een grote vinger in de pap hebben. Hij wijt de vele storingen van de afgelopen tijd onder meer aan de nieuwe belfunctie. Die gebruikt op dit moment teveel data waardoor serverproblemen optreden. WhatsApp wil de kwaliteit van gesprekken zo hoog mogelijk krijgen, terwijl het dataverbruik beperkt blijft. Daarin zou het bedrijf inmiddels zijn geslaagd. De functie zou zelfs op een Edge-verbinding goed moeten werken. Videochatten daarentegen zou WhatsApp op dit moment niet in de planning hebben.

Update 21:55
WhatsApp-CEO Jan Koum laat desgevraagd tegenover NU.nl weten dat hij niet op de berichtgeving wil reageren. “Verwacht je echt dat wij reageren op een publicatie met zulke lage journalistieke standaarden”, aldus de CEO. Een woordvoerder van WhatsApp is heel wat stelliger tegenover WhatsAppen.nl. Volgens hem is het een ‘compleet verzinsel en pure speculatie’.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 21:14
Onderwerp
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.