iculture-populaire-apps
Populaire Apps

De populairste iOS-apps in Nederland van week 22-2014

Iedere week deelt iCulture de populairste apps in de Nederlandse App Store. Ditmaal de populairste app uit week 22 van 2014.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App StoreIedere week deelt Apple met ons de laatste cijfers uit de Nederlandse App Store. Deze cijfers zijn gebaseerd op de afgelopen week, en daarmee de meest precieze statistiek wat betreft Nederlandse App Store-downloads. De App Store heeft uiteraard ook een hitlijst, maar deze is niet gebaseerd op een vaste tijdsperiode. We nemen iedere week de cijfers onder de loep, en vertellen je gelijk over bijzondere uitschieters en interessante trends.

In onderstaande lijsten staan de apps die in week 22 (26 mei tot en met 1 juni) populair waren in de Nederlandse App Store.

Betaalde iPhone-apps

WK 2014Het WK voetbal kruipt de App Store binnen. Op de tweede plek in de hitlijsten staat deze week WK 2014 Brazilië, een Nederlandstalige iPhone-app met alles over het wereldkampioenschap. Daarnaast vooral oude bekenden in de App Store, zoals 7 Min Workout en Minecraft. Overigens lijkt het sportseizoen ook aardig wat iPhone-bezitters te inspireren: apps zoals Buikspierkwartier Pro doen het ook aardig goed.

 1. 7 Min Workout | Artikel
 2. WK 2014 Brazilie
 3. Babyfoon 3G
 4. Minecraft – Pocket Edition | Artikel
 5. WeatherPro
 6. Flightradar24 Pro
 7. Afterlight | Artikel
 8. Buikspierkwartier Pro
 9. Coole Vergrendelschermen
 10. 30 Day Fitness Challenges


Gratis iPhone-apps

GloomlogueEr is kennelijk een hoop gefotografeerd in Nederland: de fotografie-app Gloomlogue stond afgelopen bovenaan de lijst met gratis iPhone-apps. Inmiddels heeft Gloomlogue zijn oude prijskaartje van 89 eurocent weer terug. iOS-spelletje Piano Tiles is ook niet uit de App Store weg te stoten en staat nog op de tweede plek in de hitlijst.

 1. Gloomlogue
 2. TwoDots
 3. Piano Tiles | Artikel
 4. Ruzzle Adventure | Artikel
 5. WhatsApp Messenger | Artikel
 6. Flick Tennis
 7. Toppers Live
 8. 100 Balls
 9. Brazilië – Oranje
 10. StillShot


Betaalde iPad-apps

Minecraft Pocket EditionOp de iPad staat zoals vertrouwd Minecraft bovenaan de lijst met populaire betaalde apps. Maar ook bij iPad-gebruikers lijkt de oranjegekte langzaamaan te beginnen: WK 2014 Brazilië staat ook hier vrij hoog in de downloadlijsten. Verder blijkt onder andere Brandweerman Sam een groot succes.

 1. Minecraft – Pocket Edition | Artikel
 2. Kleine Bouwers
 3. Brandweerman Sam
 4. WK 2014 Brazilie Nederlands
 5. GoodReader 4 | Artikel
 6. djay 2 | Artikel
 7. Flightradar24 Pro
 8. Live Weer Reloaded
 9. Dr. Panda’s Restaurant 2
 10. LEGO® In de Ban van de Ring™


Gratis iPad-apps

Bubble Witch Saga 2Een hitje voor Candy Crush-maker King op de iPad afgelopen week: Bubble Witch Saga 2 heeft de toppositie in de lijst met gratis apps bemachtigd. Verder deed nieuwkomer Habbo het goed, en is Ruzzle Adventure nog steeds een hit. Eén ding is duidelijk: iPad-bezitters spelen maar wat graag een spelletje.

 1. Bubble Witch Saga 2
 2. Buienradar
 3. Ruzzle Adventure | Artikel
 4. Megapolis HD
 5. Habbo | Artikel
 6. Dragons: Rise of Berk
 7. Piano Tiles | Artikel
 8. Benji Bananas Avonturen
 9. Compass for New iPad
 10. 100 Balls


Let op: sommige gratis apps in bovenstaande lijsten waren enkel afgelopen week gratis te downloaden, en hebben hun originele prijskaartjes terug.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 13:09
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen app store, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.