Belfunctie WhatsApp te zien in gelekte screenshots

Gelekte screenshots tonen de belfunctie in WhatsApp. De chatapp zal later dit jaar in staat zijn via internet te bellen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp bellen detailshotOp screenshots van de betaversie van WhatsApp is de nieuwe belfunctie van de app te zien. De beelden werden gepubliceerd door iPhoneItalia en zijn hoogstwaarschijnlijk gelekt door een tester van de app. WhatsApp maakte eerder dit jaar bekend te werken aan de belfunctie, waarmee je audiogesprekken kunt voeren met andere WhatsApp-gebruikers. De beloptie moet later dit jaar in WhatsApp beschikbaar worden gesteld.


WhatsApp’s beldienst zal net als bijvoorbeeld FaceTime Audio en Skype gebruikmaken van VoIP. Daarmee biedt de chatapp opeens een interessant alternatief op de gewone belminuten in een telefoonabonnement. De populariteit van WhatsApp had eerder al grote gevolgen voor de hoeveelheid verzonden sms’jes in Nederland. Desondanks vertelden de grote Nederlandse providers aan iCulture niet bang te zijn voor de nieuwe beloptie.

Hoewel WhatsApp zeker niet de enige app is met een beloptie, kan deze wel een veel grotere invloed hebben op de Nederlandse belmarkt: WhatsApp zou in Nederland inmiddels 9,5 miljoen actieve gebruikers hebben. Een groot deel van deze gebruikers zal de beloptie gelijk te zien krijgen zodra de app is bijgewerkt.

WhatsApp bellen screenshots

Een andere gelekte screenshot laat een kleinere wijziging voor WhatsApp zien: een nieuwe cameraknop boven het toetsenbord moet het iets makkelijker maken om een foto te delen. Op het moment bevindt de deelfunctie zich nog onder het pijltje links van het tekstveld.

WhatsApp cameraknop

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 23:02
Onderwerp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.