Gerucht: InvenSense werkt aan beeldstabilisator voor iPhone-camera

Fabrikant InvenSense kan wel eens de beeldstabilisator voor de iPhone-camera leveren, aldus The Motley Fool.

iPhone cameraDe iPhone 6 kan wel eens een camerastabilisator krijgen, die de kans op een bewogen beeld significant verkleint. Dit speculeert The Motley Fool (via MacRumors), op basis van geruchten over een samenwerking tussen Apple en fabrikant InvenSense. De fabriek heeft meerdere onderdelen die in de iPhone gebruikt kunnen worden, waaronder een speciale gyroscoop voor het stabiliseren van foto’s en video’s.

In onderstaande voorbeeldvideo is te zien hoe een beeldstabilisator van pas kan komen. Apple biedt al vergelijkbare technologie voor de videofunctie van de iPhone, maar dit is grotendeels softwaregerelateerd: iOS herkent trillingen in het beeld en compenseert deze door een deel van het beeld weg te knippen en het onderwerp stil te houden. Een losse gyroscoop toegespitst op de camera zou met meer gevoeligheid je beeld stil kunnen krijgen.

De geruchten over de stabilisator in de iPhone zijn nog wel wat vergezocht. Berichten over een samenwerking met Apple zorgden er afgelopen week voor dat de aandelen van InvenSense stegen, maar een analist van Needham & Company zei later dat hij niet het idee had dat de twee bedrijven samenwerken.

De samenwerking tussen Apple en InvenSense kan onder een geheimhoudingscontract vallen, al is dit niet altijd het geval: saffierfabriek GT Advanced Technology communiceert al langer in het openbaar over zijn plannen met Apple.

Lees meer: Dossier iPhone 6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2014, 20:55
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.