iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was maandag 8 september 2014

Vandaag op iCulture: beelden van onderdelen van de iWatch, rijbewijs halen door 3D-animaties te kijken en de nieuwe iPhone krijgt een landschapsmodus.

vraagtekendoosNog één keer iCulture Vandaag in grote onzekerheid. Over minder dan 24 uur weten we wat Apple heeft aangekondigd en kunnen we oordelen of er een nieuw tijdperk voor Apple is begonnen. Het tijdperk van de wearables, modieuze accessoires en een nieuw soort hipheid. We hadden het al kunnen aanvoelen toen Apple modetopvrouw Angela Ahrendts binnenhaalde, of toen de overname van Beats werd beklonken. Apple voert iets in z’n schild. Maar de exacte details zullen we pas morgenavond weten.

iCulture

Nieuws

Apps

  • Moeite om je rijbewijs te halen? Met Haal je Theorie 3D kun je oefenen met geinige 3D-animaties. Maar voegen die animaties ook iets toe?
  • WhatsApp bracht vanavond een update uit: het kan nu chats en groepen archiveren en video’s bijsnijden.
  • Met de app Forest plant je een bos en ondertussen probeer je je zonder iPhone te concentreren. Wij probeerden het uit.

Rubrieken

Nog meer vandaag

Gyde Tinder voor films Lego movieApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

  • Als je fervent zoekt op dezelfde zoekopdrachten op YouTube, is dit een app om te overwegen. Met Lookey stel je allerlei gecombineerde zoektermen in en zie je een stream van alle laatst geüploade video’s die in de termen vallen.
  • Boeken doe je probeert en downloadt via de website eBook.nl, komen in deze iBooks-achtige app terecht. Je kan je collectie en voortgang synchroniseren met andere apparaten.
  • (afgebeeld) Tinder voor films: bij elke film geef je aan dat je hem al hebt gezien, niet wilt zien of nog wilt zien. Bij je todolijst zie je vervolgens welke film op welke streamingdienst te vinden is. Let wel: de app geeft helaas het Amerikaanse aanbod van Netflix weer, niet het Nederlandse.
  • Adobe maakt het vanaf nu mogelijk om PDF-documenten te delen vanuit de gratis iPhone- en iPad-app. De omschrijving past wel een beetje bij het imago van de oude reus onder de PDF-toepassingen: “Tik gewoon om een koppeling te maken en uw bestand te delen via e-mail, internet of sociale media.” Jaja, ook het internet! Fijn.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen. Openingsfoto: Raymond Bryson

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.